Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες διευκρινίσεις για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊού και τα test

Νέες διευκρινίσεις για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊού και τα test

Σε νέες διευκρινίσεις για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊό και το test που πρέπει να προσκομίσουν στην δουλειά τους προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μέσω της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Η Μίνα Γκάγκα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Παπαδάκη. Ο ίδιος είχε απευθύνει νωρίτερα δημόσια έκκληση στην αναπληρώτρια υπουργό για περαιτέρω διευκρινίσεις, καθώς ήταν πολλοί οι πολίτες που δεν είχαν καταλάβει ποια είναι τελικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για όσους εμβολιασμένους εργαζόμενους νοσούν από κορονοϊό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του γνωστού δημοσιογράφου και του τηλεφώνησε ενώ ήταν ακόμα on air η εκπομπή. Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε από την θέση του για να απαντήσει στην Μίνα Γκάγκα και στη συνέχεια μετέφερε στους τηλεθεατές τα όσα του είπε. 

Σύμφωνα λοιπόν με την αναπληρώτρια υπουργό, για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους δεν χρειάζεται μοριακό τεστ για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους, εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα. Ο Γιώργος Παπαδάκης μετέφερε επίσης την διαβεβαίωση της Μίνας Γκάγκα ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Από τα ξημερώματα στην Αλεξάνδρας για ένα rapid test

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από διαγνωστικά κέντρα και σημεία που βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και διενεργούνται rapid test, προκειμένου να κάνει ένα rapid test. Πολλοί πολίτες περιμένουν καρτερικά που είτε παρουσιάζει συμπτώματα κορονοϊού, είτε θέλει να εξεταστεί προληπτικά. 

Χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει έξω από το Κέντρο Υγείας στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, που – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – κάποιοι βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα… Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη θετικό self test, με έναν πολίτη να αναφέρει ότι βρίσκεται εκεί από τις 4 τα ξημερώματα καθώς χθες ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η ίδια εικόνα επικρατεί, όπως μετέδωσε το OPEN, και έξω από διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που ενημέρωσαν τους εργαζόμενους τους ότι για να γυρίσουν στις δουλείες τους θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test. 

«Κάνω προληπτικά μια φορά τον μήνα το PCR, για να είμαι σίγουρος», λέει στο OPEN ένας κύριος έξω από γνωστό διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Σημείωσε μάλιστα ότι τον ανησυχεί η ραγδαία αύξηση που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα και σημεία που βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διενέργεια rapid test παρατηρούνται εδώ και μέρες, και ειδικά μετά το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. 

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις