Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νεφέλη Ορφανού: «Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου φούντωσε η ηλεκτρική κουβέρτα»

Νεφέλη Ορφανού: «Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου φούντωσε η ηλεκτρική κουβέρτα»
Φωτογραφία Youtube

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τις ηλεκτρικές κουβέρτες μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός άνδρα στα Λιόσια.

Στο θέμα αναφέρθηκε η ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού η οποία γλίτωσε από θαύμα όταν πήρε φωτιά η ηλεκτρική της κουβέρτα την ώρα που πήγαινε να την πάρει ο ύπνος και την έσωσε το σκυλάκι της.

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να φουντώσει η φωτιά με την ηθοποιό ευτυχώς να έχει ξυπνήσει και να αντιδρά άμεσα.

«Εκεί που κοιμόμουν και κάνω ανήσυχο ύπνο πήρε το μάτι μου ένα περίεργο φως στο κάτω μέρος της κουβέρτας προς τα πόδια. Και έκανε ο σκύλος ”μμμμμμ” για ώρα. ”Βρε κοιμήσου” γιατί κοιμούνται μαζί μου έλεγα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου αυτό το πράγμα φούντωσε, ευτυχώς ήμουν ξύπνια και μπόρεσα και το αντιμετώπισα. Έκτοτε δεν ξαναέβαλα ποτέ μα ποτέ ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο ηλεκτρικό στο κρεβάτι» τόνισε η ηθοποιός.

Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους, δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να εκδηλώνεται φωτιά από ηλεκτρική κουβέρτα λόγω βραχυκύκλωσης καλωδίων.

«Αμα καθόμουν ακόμα πέντε λεπτά ακόμα θα ήμουν κι εγώ νεκρός»

Στο μεταξύ στην εκπομπή Live News μίλησε ο αδερφός του 41χρονου που έχασε τη ζωή του από βραχυκύκλωμα της ηλεκτρικής κουβέρτας στα Λιόσια. 

Βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο όταν είδε τους καπνούς να βγαίνουν από την πόρτα: «Δεν κατάλαβα κάτι εγώ αλλά με το που μου χτυπάνε την πόρτα ότι βγαίνει από το σπίτι καπνός κι ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω μια κόλαση από καπνό μες στο σπίτι, αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι δεν λειτουργούσε η θέρμανση και η ηλεκτρική κουβέρτα ήταν ο μόνος τρόπος για να ζεσταθεί ο 41χρονος.

«Ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει το πώς έγινε το τι μπορεί να έγινε αλλά εμείς, φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι ή η ηλεκτρική κουβέρτα, η οποία βραχυκύκλωσε, το πιθανότερο ή από τσιγάρο αλλά τσιγάρο το αποκλείουμε γιατί δεν πολύ κάπνιζε, δε μπορούσε δυσκολευόταν με το τσιγάρο» πρόσθεσε ο αδελφός του θύματος.

Ο αδελφός του θύματος που γλίτωσε από τύχη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. «Και μετά εγώ πήγα στο νοσοκομείο γιατί δεν ήμουνα καλά, πονούσαν τα στήθια μου δηλαδή ανάσαινα και δεν ανάσανα σωστά και μου βάλανε μάσκα και φανταστείτε μέσα από τη μάσκα έβγαιναν μαύρα κομμάτια και μου είπαν ότι άμα καθόμουν ακόμα πέντε λεπτά ακόμα θα ήμουν κι εγώ νεκρός» συμπλήρωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις