Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νεκρή Γερμανίδα στο Πήλιο: Αναστάτωση στο χωριό Μηλίνα για την 58χρονη Γερμανίδα

Νεκρή Γερμανίδα στο Πήλιο: Αναστάτωση στο χωριό Μηλίνα για την 58χρονη Γερμανίδα

Αναστατωμένο είναι όλο το χωριό Μηλίνα Μαγνησίας, στο Πήλιο, μετά την είδηση του θανάτου της 58χρονης Γερμανίδας κατοίκου, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της, από τον σύζυγό της στις 24 Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από το να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, μέχρι να έπεσε νεκρή από μία αδέσποτη σφαίρα. Βέβαια, η διαπίστωση της ιατροδικαστού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας κυρίας Χρυσαυγής Κούση, ότι η 59χρονη έφερε «τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία», με απλά λόγια δηλαδή η σφαίρα είχε ανοδική φορά από κάτω προς τα πάνω, δυσκολεύει τα πράγματα, καθώς αν το θανατηφόρο τραύμα προκλήθηκε από μία «αδέσποτη» μπαλωθιά, τότε η βολίδα θα είχε φορά από πάνω προς τα κάτω.

Οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, μην μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν το χαμό της αγαπημένης τους γειτόνισσας και φίλης, μιλώντας στο newsit.gr κάνουν λόγο για μία γλυκύτατη γυναίκα και ζητούν να βρεθεί και να τιμωρηθεί άμεσα ο δολοφόνος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το ζευγάρι των Γερμανών ζούσε σχεδόν 20 χρόνια στο χωριό, αγαπούσε την Ελλάδα και είχε φτιάξει ένα σπίτι στην Μηλίνα. Οι δίδυμες κόρες τους μεγάλωσαν και εκείνες στο χωριό, ενώ τώρα σπουδάζουν στο εξωτερικό. Μετά το τραγικό γεγονός, επέστρεψαν στη χώρα μας απαρηγόρητες, για να μάθουν πώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η μητέρα τους.

«Δεν ήταν “απλοί” τουρίστες»

«Το ζευγάρι των Γερμανών δεν ήταν “απλοί” τουρίστες» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης, και αναφέρει ότι από την πολλή τους αγάπη και τα χρόνια που ζούσαν εκεί μόνιμα, είχαν γίνει πλέον μέλη της κοινότητας. «Το ζευγάρι έμενε για χρόνια στο χωριό. Το πώς και γιατί έγινε όλο αυτό, μόνο η αστυνομία μπορεί να το διαλευκάνει. Ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην περιοχή».

Ο κ. Γκουτζίνης εξηγεί στο newsit.gr ότι η άτυχη 58χρονη και ο σύζυγός της άλλαξαν όλη τους τη ζωή, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Μηλίνα: «Δεν εργάζονταν. Στη Γερμανία είχαν μία εταιρεία με λογισμικά και αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Την πούλησαν και ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα. Ήταν εδώ τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια. Είχαν τα παιδιά τους, είχαν φτιάξει το σπίτι τους, είχαν τις παρέες τους. Την βρήκε νεκρή ο σύζυγος στην αυλή. Όμως, ούτε ο αστυνομικός που πήγε, ούτε κανένας δεν είδε κάποιο τραύμα πάνω της. Το βρήκε η ιατροδικαστής στη συνέχεια».

«Έχω πέσει από τα σύννεφα…»

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην αδικοχαμένη 58χρονη Γερμανίδα ένας καλός οικογενειακός φίλος του ζευγαριού που μιλάει στο newsit.gr. «Έμαθα πρόσφατα τι έχει συμβεί και είμαι σοκαρισμένος. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω. Έμεναν για πολλά χρόνια στη Μηλίνα. Έχουν φτιάξει δικό τους σπίτι, μεγάλωσαν τα δίδυμα τα κορίτσια τους που σήμερα σπουδάζουν. Η γυναίκα αυτή ήταν γλυκύτατη, ήταν το κάτι άλλο σαν άνθρωπος. Μιλάμε για ένα καταπληκτικό ζευγάρι. Ευγενέστατοι με όλο τον κόσμο και οι δυο τους. Έχω πέσει από τα σύννεφα…».

Τυφλό τραύμα θώρακος από βολίδα

Ο χαμός της 58χρονης Γερμανίδας παραμένει ακόμα άλυτος γρίφος, καθώς -ενώ αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια- υπήρξε ανατροπή από το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας, με την ιατροδικαστή Χρυσαυγή Κούτση, να εντοπίζει καρφωμένη μία σφαίρα στην πλάτη της άτυχης γυναίκας.

«Ήταν βολίδα. Η αιτία θανάτου είναι το τυφλό τραύμα θώρακος, προκληθέν δια βολίδας πυροβόλου όπλου και όπως αναφέρεται μέσα στην ιατροδικαστική έκθεση, είναι: διαμπερές τραύμα καρδίας – διαμπερές τραύμα κάτω λοβού αριστερό πνεύμονα, διαμπερές τραύμα περικαρδίου και καρδίας» αναφέρει η κα. Κούτση μιλώντας στο newsit.gr για την στιγμή που εντοπίστηκε η σφαίρα στη σορό της 58χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, «ο θάνατος ήταν ακαριαίος και έγινε στις 24 Ιουλίου. Την βρήκε ο σύζυγος 4-5 ώρες μετά, στις 8 το βράδυ. Και πρέπει να έγινε 3-4 το μεσημέρι, όπως προκύπτει. Έξω από το σπίτι της, τη βρήκε ο σύζυγος της νεκρή, μέσα στην αυλή του σπιτιού, στο τσιμέντο. Φορούσε το μαγιό και την πόδια μαγειρέματος. Υπήρχε μικρή πύλη εισόδου».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις