Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεκρός ο Κωνσταντίνος Μίχαλος από ανακοπή στο εργοστάσιό του

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Μια είδηση τραγική επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 06.08.2021. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εντοπίστηκε νεκρός στο εργοστάσιό του, στο Κρυονέρι.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες του newsit.gr, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίστηκε από την σύζυγό του στο γραφείο του και αμέσως διακομίστηκε στο ΚΑΤ. Εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπάρχουν πληροφορίες πως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος βρισκόταν συνεχώς στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στο Κρυονέρι, ενώ κάποια στιγμή και το εργοστάσιό του κινδύνεψε από τις φλόγες.

Μόλις χθες, μάλιστα, Πέμπτη 05.08.2021, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram από τη μάχη που δινόταν ενάντια στην πυρκαγιά, ευχαριστώντας τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την μάχη που έδιναν.

Δείτε την

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Michalos (@kmichalos)

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου, ο οποίος ανέλαβε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις κατά την περίοδο των δικτατορικών κυβερνήσεων 1967-1973.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο βρετανικό πανεπιστήμιο Essex και είχε κάνει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. ενώ το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

Click4more: Θάνατος Κωνσταντίνου Μίχαλου: Συγκλονισμένος ο Αλέξης Τσίπρας – «Πριν λίγες ώρες ήμασταν μαζί»

Την περίοδο 2004-2005 ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και την επόμενη χρονιά εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, ενώ τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ.

Το 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελεί συνδιαχειριστής της.

Ήταν πατέρας 4 παιδιών…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις