Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νεκροτομείο Αθηνών: Δίνουν DNA και ελπίζουν να μην είναι νεκροί οι δικοί τους άνθρωποι

Νεκροτομείο Αθηνών: Δίνουν DNA και ελπίζουν να μην είναι νεκροί οι δικοί τους άνθρωποι

Μόνο θάνατος. Θάνατος παντού και αγωνία. Νεκροτομείο Αθηνών. Εργαζόμενοι αποκαμωμένοι, νεκροφόρες, συγγενείς. Εκείνοι που χάθηκαν στις φλόγες μέσα στο κτίριο. Εκείνοι που τους έχασαν περιμένουν από τους επιστήμονες που λύγισαν κι εκείνοι να τους δώσουν τους δικούς τους ανθρώπους για να τους αποχαιρετήσουν για πάντα.

Οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα πρώτα δέκα θύματα από τα 81 που έχουν μεταφερθεί εκεί και έχασαν την ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Ο πόνος είναι βουβός και οι συγγενείς σαστισμένοι περιμένουν να μάθουν κάτι. Οι ώρες δραματικές. Περιμένουν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι εκεί. Κάποιοι δεν γνωρίζουν καν αν ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών είναι και η μάνα, ο πατέρας, το παιδί, ο φίλος και ο αδερφός.

Τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και η ιατροδικαστική υπηρεσία του υπ. Δικαιοσύνης.

Εκεί πραγματοποιούνται οι λήψεις δειγμάτων DNA για τις ταυτοποιήσεις και επισημοποιείται η αιτία θανάτου.

Στην υπηρεσία του έργου των ταυτοποιήσεων συμμετέχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά την ταυτοποίηση τα δείγματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, την υπηρεσία που έχει αναλάβει να ενημερώσει τις οικογένειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις