Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο δελτίο φαρμάκων από σήμερα

Φαρμακείο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι τιμές προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε.

Εκδόθηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων που θα έχει ισχύ από τη σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 και σε αυτό περιλαμβάνονται 262 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, 287 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων, 23 μεταβολές και 1 μείωση τιμής πρωτοτύπου φαρμάκου.

To υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα, πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) καθώς και στα βιοϊσοδύναμα σκευάσματα.

Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε. οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

 – 287 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. σε εφαρμογή της διαδικασίας του “SUNSETCLAUSE” για το 2009, ύστερα από αίτηση των κατόχων της άδειας κυκλοφορίας.

– 23 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές. και,

– 1 μείωση τιμής πρωτοτύπου φαρμάκου λόγω συσχέτισής της με αντίστοιχο “co marketing” της ιδίας Εταιρείας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα, ανοσοδιεργετικά, διαγνωστικά για συγκεκριμένες αλλεργίες, αντιαιμορραγικά, για την θεραπεία του Parkinson,αντιδιαβητικά, καθώς και αντικαρκινικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε