Ελλάδα

“Νέος Κορυδαλλός”: Ξεκινούν τα έργα για τις νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη (19.11.2020) και επίσημα τα έργα για την κατασκευή των νέων φυλακών της Αθήνας, που θα αντικαταστήσουν το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, στις 10.30 το πρωί στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου θα κατασκευαστούν οι καινούργιες φυλακές, θα κατεδαφιστούν κτίρια, προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ. Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική θεωρείται από το υπουργείο η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: «Πριν 3 χρόνια πάλι ο φίλος της, της είχε δώσει ουσίες αλλά τη σώσαμε» λέει ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε από χρήση ναρκωτικών
Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του 20χρονου που συνελήφθη για τον θάνατο της 20χρονης φίλης του, έπειτα από χρήση της ναρκωτικής ουσίας MDMA, σε μουσικό πάρτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη
Η 20χρονη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε εστιατόριο στον Εύοσμο, 3 τραυματίες - «Θα σκοτωνόμασταν όλοι»
Ο οδηγός, που όπως αποδείχθηκε είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έκανε όπισθεν για να διαφύγει και τον σταμάτησαν σοκαρισμένοι θαμώνες. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε εστιατόριο – Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο
24
Φίλιππος Καμπούρης: Στον ανακριτή μαζί με τη σύζυγό του για την απάτη κατά του ΕΦΚΑ – Κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα
Οι 11 κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Απάτη σε βάρος νομικού προσώπου άνω των 120.000 ευρώ, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία κλπ
Ο Φίλιππος Καμπούρης στην Ευελπίδων
8