Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέος πρόεδρος του ΣΟΕ

Ο Γιώργος Ζανιάς ορίστηκε νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

 Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέλεξε τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ για νέο πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Ο προηγούμενος πρόεδρος, Δ. Τζανίνης, παραιτήθηκε μόλις άλλαξε η κυβέρνηση.
Το σώμα πάντως των ειδικών συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών δεν υφίσταται ακόμη τυπικά αφού από τις 10 θέσεις οι 7 είναι κενές. Σε αυτές προορίζονται να αναλάβουν τεχνοκράτες μετά από προκήρυξη διαγωνισμού.
Ο  κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
 Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ  και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών..
 Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Reading  στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει, ως μέλος ΔΕΠ, στα Πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κρήτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε