Site icon NewsIT

Νέος Βουτζάς: Νέες απίστευτες εικόνες από τα σπίτια που «καταπίνει» το ρέμα

05.02.2022 | 21:12
Νέος Βουτζάς: Νέες απίστευτες εικόνες από τα σπίτια που «καταπίνει» το ρέμα

Περιουσίες και κόποι μιας ζωής που κινδυνεύουν να χαθούν. Σπίτια στον Νέο Βουτζά έχουν υποχωρήσει μαζί με το έδαφος, καθώς ήταν χτισμένα πάνω σε ρέμα… Καθίζηση από τα 20 εκατοστά έχει φτάσει τα τρία μέτρα!

Ένα από τα σπίτια της οδού Καρυωτάκη στον Νέο Βουτζά έχει «βυθιστεί» τρία μέτρα ύστερα από την καθίζηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Η εικόνα της αυλής, της εξωτερικής σκάλας αλλά και της βεράντας προκαλούν σοκ: όλα σπάνε αφού το ρέμα «καταπίνει» σιγά σιγά το σπίτι. Οι ιδιοκτήτες του το εγκατέλειψαν, άλλοι όμως έχουν χάσει τον ύπνο τους.

«Ήταν μέσα οι άνθρωποι. Στην αρχή καθίζηση ήταν μικρή και τρόμαξαν. Σε δύο μέρες έπεσε στους 20 πόντους. Οι επόμενες βροχές το πήγαν πιο κάτω, τα χιόνια ακόμα πιο κάτω», είπε στο MEGA ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Το σπίτι που έχει υποστεί την τεράστια καθίζηση παρασέρνει και τα διπλανά σπίτια. Ήδη, το παράπλευρο κτίριο βυθίζεται εμφανώς στο ρέμα ενώ κινδυνεύουν άλλες δύο γειτονικά σπίτια.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου να εγκαταλείψουν τα σπίτια, όμως παραμένουν σε αυτά και βρίσκονται μονίμως σε κατάσταση συναγερμού.

«Αμέσως μετά τη φωτιά τον Ιούλιο του ‘18, η λεγόμενη φωτιά του Ματιού, Νοέμβριο, Δεκέμβριο έως Μάρτιο έριξε 425 χιλιοστά βροχής. Τότε υποχώρησε η μισή μάντρα του οικοπέδου μου και έφυγε το μισό οικόπεδο στο ρέμα».

Το συγκεκριμένο σπίτι όπως και τα γειτονικά, είναι χτισμένο πάνω στο ρέμα του Νταού το οποίο, όπως λέει ο δήμαρχος, το 1968 τεμαχίστηκε σε… οικόπεδα.

 

«Εγώ δε θα το έπαιρνα αλλά οι άνθρωποι αγόρασαν οικόπεδο εντός σχεδίου. Υπεύθυνη είναι η κεντρική πολιτεία. Το αγόρασαν σε φθηνότερη τιμή αλλά η φύση εκδικείται».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version