Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Νίκαια: Αυτοτραυματίστηκε η γυναίκα που βρέθηκε με το μαχαίρι στην κοιλιά – Ελεύθερος ο σύζυγός της

Νίκαια: Αυτοτραυματίστηκε η γυναίκα που βρέθηκε με το μαχαίρι στην κοιλιά – Ελεύθερος ο σύζυγός της

Ανατροπή στην υπόθεση της Νίκαιας, όπου μια γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη λέγοντας πως ο εν διαστάσει σύζυγός της τής επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27.5.2024). Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα του ιατροδικαστή η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η γυναίκα που εντοπίστηκε αιμόφυρτη στη Νίκαια αυτομαχαιρώθηκε μόνη της. Μάλιστα, ο 57χρονος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος. 

Τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν η γυναίκα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ο άντρας της, της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Η γυναίκα καλούσε σε βοήθεια αιμόφυρτη και άμεσα έφτασαν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα με το μαχαίρι ακόμα στην κοιλιά της! Οι αστυνομικοί κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τη γυναίκα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Αρχικά, η γυναίκα φαίνεται να είχε τον εν διαστάσει σύζυγό της ως δράστη. Λίγη ώρα αργότερα ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τον προσήγαγε.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί άλλες έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε προσαχθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Η γυναίκα, που έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού, είχε αρνηθεί στους αστυνομικούς την μεταφορά της σε ειδική δομή για κακοποιημένες γυναίκες, ενώ αρνήθηκε να εγκαταστήσει στο κινητό της την εφαρμογή «panic button».

«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η αστυνομία (…) Πολλές φορές η αστυνομία ερχόταν. Η τελευταία φορά που ήρθε πριν μια βδομάδα (…) Άκουσα την γυναίκα να φωνάζει (…)» είπε γείτονας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις