Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: Ανακοίνωση για διορισμούς εκπαιδευτικών – Πιο νωρίς από ποτέ οι βάσεις των πανελληνίων

Νίκη Κεραμέως: Ανακοίνωση για διορισμούς εκπαιδευτικών – Πιο νωρίς από ποτέ οι βάσεις των πανελληνίων

Έως τη Δευτέρα (18.07.2022) είπε η Νίκη Κεραμέως θα γίνει η ανακοίνωση κατανομής για τους 8.586 νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς. Η υπουργός Παιδείας προχώρησε και σε εκτίμηση για το πότε θα γίνουν γνωστές οι βάσεις των πανελληνίων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο υπερψηφίσθηκε ήδη στη Βουλή, για τα Κολέγια, την εκλογή Πρυτάνεων, τις οργανικές θέσεις κληρικών, τα Πανεπιστημιακά δάση, το νέο Ολοήμερο σχολείο και τις βάσεις των πανελληνίων 2022.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στους επικείμενους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και στη γενική εκπαίδευση και για την ανακοίνωση της κατανομής αυτών.

«Πιθανά και πριν την προσεχή Δευτέρα (18.07.2022) θα ανακοινωθεί η κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών, η οποία έγινε με βάση τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών», τόνισε η υπουργός Παιδείας και κάλεσε τους υποψηφίους να κάνουν «λίγη υπομονή ακόμα».

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέοι διορισμοί θα ανέρχονται σε 25.000 και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους, κατέληξε, στέλνοντας το μήνυμα για μία ισορροπημένη σχολική χρονιά.

Σχετικά με το Ολοήμερο ανέφερε ότι θα ισχύσει σε 5.000 τμήματα, τα μισά από τα σχολεία της χώρας, ενώ σχετικά με τις βάσεις των πανελληνίων δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, πιο νωρίς από ποτέ».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της κ. Κεραμέως στην ΕΡΤ: 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις