Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίκος Καπραβέλος: Δεν θα βοηθήσει η επίταξη γιατρών – Εφημερίες και σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου για 12 μήνες για όσους νόσησαν βαριά

Το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του σημείωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Ο ίδιος σημείωσε πως η εφημερία στο νοσοκομείο ξεκινά με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. 

Ο Νίκος Καπραβέλος είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία… Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική».

Σχετικά με την επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δε θα βοηθήσει… Τόνισε ωστόσο πως αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία: «Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις