Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Καπραβέλος: Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε σπίτι για να μην πεθάνουμε

Κορονοϊός - Εμβόλια: Όσα γνωρίζουμε για τις παρενέργειες

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τον εμβολιασμό αναφέρθηκε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

Απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να στείλει προσωπικό στα νοσοκομεία. «Ξεκινάμε σήμερα με μηδέν κλίνες ΜΕΘ», δήλωσε για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στα νοσοκομεία και σημείωσε ότι «σε όλες τις κλίνες της εντατικής υπάρχουν ανεμβολίαστοι».

 

Επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

Σημείωσε πως είναι λάθος η συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τον αριθμό των τεστ που θα πρέπει να γίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ, κάθε ημέρα χάνουμε 60 ανθρώπους κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ».

Τέλος, ανέφερε για τις νέες εισαγωγές πως τα κρούσματα που νοσηλεύονται με φόντο το τέταρτο κύμα της Covid 19 είναι πιο βαριά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις