Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Καπραβέλος: Οδηγούμαστε σε μια τραγωδία – 10 στις 50 εισαγωγές είναι εμβολιασμένοι

Νίκος Καπραβέλος: Οδηγούμαστε σε μια τραγωδία – 10 στις 50 εισαγωγές είναι εμβολιασμένοι

Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι. Αυτό επανέλαβε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και τον εμβολιασμό. Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως «στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι» και τόνισε την ανάγκη επαναφοράς της μάσκας και της τήρησης των μέτρων καθολικά.

Επεσήμανε πως «ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού έφερε χαλάρωση κι αυτό φέρνει νέα κρούσματα» και προέβλεψε ότι, «φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο θανάτων».

«Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας πως πλέον «πάμε σε μία πανδημία ανεμβολίαστων και σε αυτήν συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι».

Σχολίασε πως «δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας» ενώ για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα».

Υπογράμμισε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι όμως ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα που «δεν είχαν προλάβει να κάνουν την 3η δόση».

 

Σπαντιδέας: Θα πάμε σε μέτρα όπως της Αυστρίας

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Σπαντιδέας, που βρέθηκε στην ίδια εκπομπή σημείωσε οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν τον Δεκέμβριο. Μίλησε για μια «βάναυση», λέγοντας πως είναι η πιο «θανατηφόρα πανδημία που έχει πλήξει τις ΗΠΑ».

Σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, εξήγησε πως «ο εμβολιασμένος χρειάζεται πολύ μεγάλο διάστημα να μεταδώσει, σε αντίθεση με τον ανεμβολίαστο που τον κολλάει σε ελάχιστο χρόνο» και επανέλαβε πως έχει υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα προστασίας.

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα έκρινε πως πρέπει να επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και με τη φράση πως γιατροί και πολιτικοί έχουν κι άλλα «όπλα στη φαρέτρα» τους προέβλεψε ότι θα πάμε σε μέτρα όπως της Αυστρίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις