Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Ξανθόπουλος: Οι ταινίες που άφησαν εποχή, οι δύο γάμοι και τα τέσσερα παιδιά του

Νίκος Ξανθόπουλος: Οι ταινίες που άφησαν εποχή, οι δύο γάμοι και τα τέσσερα παιδιά του

Ύστερα από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει και αυτή τη μάχη και έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών το πρωί της Κυριακής. Ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες, καθώς είχε κάνει πλήθος δραματικών ταινιών για τη φτώχεια και την ξενιτειά.

Πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπο του Νίκου Ξανθόπουλου έναν δικό τους άνθρωπο και αυτός ήταν ο λόγος που πολλοί τον αποκαλούσαν «παιδί του λαού».

Γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία το 1934 και ήταν παιδί προσφύγων από τον Πόντο. 

Σπούδασε στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου και από το ’57 μέχρι το ’63 έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο στη συνέχεια αφιερώθηκε στον κινηματογράφο. Από το 1964 μέχρι το 1971 συνεργάστηκε αποκλειστικά με τον Απόστολο Τεγόπουλο (Κλακ Φιλμ), σε μουσικές δραματικές ταινίες. 

Έπαιξε σε πλήθος ταινιών:

«Αγάπησα και πόνεσα»

«Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου»

«Ο κατατρεγμένος»

«Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη»

«Ταπεινός και περιφρονημένος»

«Η καρδιά του πατέρα»

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» μετά από απουσία 24 ετών.

Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μετά το 1971 σταμάτησε τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και μεταπήδησε σε νέα καριέρα στο λαϊκό τραγούδι. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και 55 σινγκλς. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει γύρω στα 300 τραγούδια.

Τα τέσσερα παιδιά του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε κάνει δύο γάμους και απέκτησε συνολικά τέσσερα παιδιά, τρεις γιους τους: Αντώνη, Γιώργο και Δημήτρη και μία κόρη, την Μαρία

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό, Ελένη Καρπέτα, ενώ ο δεύτερος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις