Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Μπογονικολός: Τι δηλώνει στο newsit.gr ο δικηγόρος του – «Λάβροι» εναντίον του στην Ολυμπιάδα Πατρών

Νίκος Μπογονικολός: Τι δηλώνει στο newsit.gr ο δικηγόρος του – «Λάβροι» εναντίον του στην Ολυμπιάδα Πατρών

«Τα πράγματα στην υπόθεση δεν είναι όπως εμφανίζονται« αναφέρει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νίκου Μπογονικολού, Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, ο οποίος επιφυλάσσεται για περισσότερες λεπτομέρειες όταν πάρει στα χέρια του τη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος του εντολέα του για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο Νίκος Μπογονικολός συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές και βρίσκεται υπό κράτηση για κατασκοπεία, γιατί φέρεται ότι βοηθούσε τη Ρωσία να αποκτήσει τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης.

Πρόκειται για επιχειρηματία που ασχολείται με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας και το εμπόριο αμυντικής τεχνολογίας και πρωταγωνιστούσε επί χρόνια στην επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Ολυμπιάδα Πατρών και τα χρέη

Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Την διετία 2006-2008 ανέλαβε και τα διοικητικά ηνία της ομάδας μπάσκετ της Ολυμπιάδας Πατρών. Οδήγησε τον σύλλογο της Πάτρας από την Γ’ Εθνική στην Α1 και την ”έβγαλε” και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας που μίλησαν στο newsit.gr, ο σήμερα συλληφθείς από τις αμερικανικές αρχές, βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με το σωματείο της ομάδας. Άνθρωποι της ομάδας ισχυρίζονται ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε κάνει δωρεά 125.000€ στην Ολυμπιάδα Πατρών, και ότι μετά ζητούσε πίσω τα χρήματα. Ο Νίκος Μπογονικολός τότε δικαιώθηκε, αλλά σύμφωνα με ανθρώπους της Ολυμπιάδας Πατρών, ο επιχειρηματίας είχε αφήσει πολλά χρέη στον σύλλογο, τα οποία όπως ισχυρίζονται, τα διευθέτησε το ίδιο το σωματείο. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας υπέγραφε συμβόλαια σε αθλητές, τα οποία δεν τα τηρούσε, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κινηθούν νομικά εις βάρος του σωματείου, το οποίο αναγκαστικά προσπάθησε να αποπληρώσει τις οφειλές.

«Παράτησε την ομάδα και έπεσε στο τοπικό»

Στο newsit.gr μιλάει και ο προπονητής βόλεϊ στην Ολυμπιάδα Πατρών, Ντίνος Τζουβέκας και αναφέρει ότι όταν ο ίδιος πήρε μεταγραφή στην ομάδα , ο πατρινός επιχειρηματίας την είχε ήδη εγκαταλείψει.

«Είμαι χρόνια προπονητής βόλεϊ στην Ολυμπιάδα, αλλά όταν ήταν ο κ. Μπογονικολός πρόεδρος της ομάδας, εγώ ήμουν παίκτης στην Παναχαϊκή. Εκείνο το διάστημα, η ομάδα ήταν Α1 και μετά όταν παρουσιάστηκαν όλες αυτές οι οικονομικές δυσκολίες, ο κ. Μπογονικολός παράτησε την ομάδα, με αποκορύφωμα η ομάδα να ”πέσει” στο τοπικό. Όταν είχε φύγει από την Ολυμπιάδα Πατρών, εγώ μετά πήρα μεταγραφή στην ομάδα».

Όπως αναφέρει, «από όλη την πορεία, η Ολυμπιάδα βασανίζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις πρακτικές του κου. Μπογονικολού γιατί κάνει στο σωματείο ατελείωτα δικαστήρια και προσπαθούν οι άνθρωποι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Έχει κάνει πολλά κακά. Προφανώς επειδή εκείνος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, προσπαθούσε να ”βγάλει και από την μύγα ξύγκι”. Οι άνθρωποι που τον ήξεραν, δεν έπεσαν και πολύ από τα σύννεφα με όλα αυτά» καταλήγει ο κ. Τζουβέκας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις που αφορούν σε άτομα που κατηγορούνται για κλοπή ή παράνομη μεταφορά τεχνολογίας των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν. Η νέα ομάδα του υπουργείου δικαιοσύνης προχώρησε στις συλλήψεις αυτές, με σκοπό να αποτρέψει την κλοπή κρίσιμων τεχνολογιών των ΗΠΑ και κατά του Νίκου Μπογονικολού ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις