Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο μύθος για τον Τσιόδρα, οι κόρες του και το lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο μύθος για τον Τσιόδρα, οι κόρες του και το lockdown

Πάσχα όπως το ξέραμε δεν θα κάνουμε ούτε φέτος, τα γυμναστήρια και η εστίαση θα ανοίξουν στο τέλος, δεν έχει μαλώσει με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς «αποκαλύφθηκε» και μίλησε για όλα.

Ο «Σερίφης», όπως τον αποκαλούν, Νίκος Χαρδαλιάς ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (01.02.2021) στο Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1 και μίλησε για όλα: από τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον κορονοϊό, το Πάσχα, το ενδεχόμενο lockdown και φυσικά την οικογένειά του.

Click4more Σκέψεις για lockdown τύπου Πάτρας και στην Αττική

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να περνά περισσότερο χρόνο με τις κόρες του αλλά αγαπάει τη δουλειά του. Η σύζυγός του, που δήλωσε ακόμη ερωτευμένη μαζί του, είπε πως μπορεί να κάνει ακόμη και τρεις μέρες να κοιμηθεί, πως το τηλέφωνό του χτυπάει συνέχεια αλλά υπάρχει κατανόηση δεδομένων των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

«Είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης», έκρινε και εκτίμησε ότι «σιγά σιγά θα επανέλθουμε διότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει σχέδιο και θεωρώ ότι σιγά σιγά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Έρχεται το νέο γενικό lockdown; 

Πάσχα, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν θα κάνουμε ούτε και φέτος όπως είχαμε μάθει. Δεν απέκλεισε δε και το ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού, lockdown.

Το γενικό lockdown, είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα. «Βεβαίως υπάρχει μία κόπωση, όμως κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας, όμως πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, γιατί εύκολα ακούγεται, αλλά πίσω από ένα γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «το κόστος είναι μεγάλο».

  

Σημείωσε δε ότι είναι πιο εύκολο να κλείσει στις 18:00 μια επαρχιακή πόλη, παρά την Αθήνα. 

  

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει και έχει αποδείξει ότι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν προφανώς είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψη μας, σε κάθε περίπτωση όμως το μπαλάκι αυτή η κυβέρνηση δεν το πετάει στους πολίτες και το έχουμε αποδείξει αυτό», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Click4more: Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς έμαθε η σύζυγός του ότι της «κλείνει» το γυμναστήριο

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την πανδημία είπε: ότι «είναι αστείο, όποιος εκφράζει ότι πηγαίνουμε βλέποντας και κάνοντας, ουσιαστικά δείχνει μία αμηχανία στο πόσο άμεσα αντανακλαστικά έχει αυτή η κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο που αφορούν στην πανδημία καθ’ αυτή».

Σε ερώτηση ποια είναι τα λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι προφανώς υπήρχαν αρρυθμίες, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μία παγκόσμια κρίση.

Γυμναστήρια και εστίαση στο τέλος

Σε ερώτηση για το αν τα γυμναστήρια και η εστίαση θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: «ναι, και ίσως όχι με αυτή την σειρά», καθώς, όπως εξήγησε η αίσθησή του είναι ότι η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους θα προηγηθεί, αλλά απέχει ακόμα ο καιρός που θα συμβεί αυτό, καθώς βήμα βήμα εδραιώνεται η στρατηγική σε αυτό και που σχετίζεται με τους εμβολιασμούς και με την εξέλιξη της πανδημίας γενικά.

Ειδικότερα, για τα γυμναστήρια ανέφερε ότι «επιστημονικές μελέτες σε όλο τον κόσμο συνδέουν το κομμάτι της διασποράς με τη λειτουργία των γυμναστηρίων ειδικά στον κλειστό χώρο, την άσκηση σε κλειστό χώρο, κι αυτό προφανώς επηρεάζει τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις των λοιμοξιολόγων».

Ο μύθος με τον Τσιόδρα

Για τη σχέση του με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανέφερε ότι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, ενώ τόνισε ότι «είναι απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί». «Από την αρχή της πανδημίας είναι ένας άνθρωπος που συνεργάζομαι κάθε μέρα, όλη την ημέρα.

Click4more Χαρδαλιάς για κυνήγι και ψάρεμα: Ο καθένας θα έπαιρνε πέντε δολώματα…

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν έχουμε σταματήσει ούτε ένα λεπτό να είμαστε μαζί στην καθημερινή διαχείριση είναι ο Σωτήρης, μαζί με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, ουσιαστικά είμαστε οι 3 άνθρωποι που καθημερινά θα μιλήσουμε πάνω από 3-4 φορές και θα κάνουμε σίγουρα τηλεδιάσκεψη για να δούμε τα πραγματικά δεδομένα, τη στρατηγική μας. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ».

  

Η σχέση με τον Μητσοτάκη

Για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι είναι καθημερινή καθώς μοιράζονται το ίδιο όραμα για την πολιτική προστασία, που είναι η ανάγκη θωράκισης της χώρας, ώστε να μπορέσουν οι επόμενες γενιές όχι απλά να νιώθουν ασφαλείς, αλλά να είναι κιόλας.

«Μας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να κάνει άλματα στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός ειδικά στα ζητήματα διαχείρισης κρίσεων αντιμετωπίζει τα πάντα με την απόλυτη ψυχραιμία, δεν πανικοβάλλεται, δεν ενθουσιάζεται, αξιολογεί τα πάντα, τα καταχωρεί, ζητά πάντα λεπτομέρειες, θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για τα πάντα και πολύ σύντομα δίνει άμεσες απαντήσεις και καθοδήγηση γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν», σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις