Ελλάδα

Νομική: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 6 από τις 7 προσαγωγές για την επίθεση των κουκουλοφόρων

Ορισμένοι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και σε καταλήψεις, ενώ 4 από τους 6 δήλωσαν πως είναι φοιτητές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι έξι από τις επτά προσαγωγές που έγιναν το πρωί της Τρίτης (13.05.2025) από την αστυνομία για την επιδρομή κουκουλοφόρων στη Νομική σχολή της Αθήνας στις 30 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άνδρες, οι οποίοι μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας ταυτοποιήθηκαν πως συμμετείχαν στην επίθεση στη Νομική, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ρούχα που φορούσαν κατά την εισβολή.

Αντίθετα, αφέθηκε ελεύθερη μία γυναίκα που είχε προσαχθεί, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Παράλληλα, για την υπόθεση συνελήφθη και μία γυναίκα με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να παρέλαβε και να φυγάδευσε με το αυτοκίνητό της έναν εκ των εμπλεκομένων στην επίθεση. Η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς είχε παρέλθει το πλαίσιο του αυτοφώρου για την κατηγορία που την βαραίνει.

Κατά τις ίδιες πηγές, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και σε καταλήψεις, ενώ 4 από τους 6 συλληφθέντες δήλωσαν πως είναι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 30ης Απριλίου, μία ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο πρώτο όροφο της Νομικής Σχολής όπου διεξαγόταν εκδήλωση και επιτέθηκε στους παρευρισκομένους.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Σύνταγμα με πολύχρωμες σημαίες και ρούχα για το Athens Pride – «Έφοδος» της Λουκά στην παρέλαση
Το παρών έδωσαν Στέφανος Κασσελάκης, Τάιλερ Μακμπέθ και Σωκράτης Φάμελλος - Μετά την πορεία, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με κεντρικό παρουσιαστή των Γιώργο Καπουτζίδη
Ελένη Λουκά
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
4
Ξεκινά η διαδικασία για την αφαίρεση οργάνων των 2 φίλων που πνίγηκαν στον Άραχθο - «Σε Έλληνες θα δοθούν τα δώρα ζωής του Σπύρου»
Πληροφορίες του tempo24news.gr αναφέρουν πως το πρώτο χειρουργείο θα γίνει απόψε το βράδυ ενώ αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί και η αφαίρεση οργάνων του Λεόνι
Το συγκινητικό σημειωμα που άφησαν στην όχθη του Άραχθου οι φίλοι των δύο παιδιών