Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών

Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών
photo intime

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών.

Ειδικότερα από το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια η πάρεδρος Θεώνη Καλογεροπούλου), κρίθηκε νόμιμο με την υπ΄ αριθμ. 82/2019 γνωμοδότησή του, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, με το οποίο αυξάνονται κατά 6 οι θέσεις των εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αυξάνονται κατά μία η θέση των εισαγγελέων Εφετών και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων στην Αθήνα ανέρχεται πλέον στους 26 και στην Θεσσαλονίκη στους 7.

Ακόμη, στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και Ναυπλίου αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των αντεισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των αντεισαγγελέων στην Πάτρα ανέρχεται στους 8 και στο Ναύπλιο στους 3.

Τέλος, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιά αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των εισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων ανέρχεται στην Αθήνα στους 55 και στον Πειραιά στους 8.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις