Ελλάδα

Νόμιμη η αύξηση των θέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με τον ΣτΕ

«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αύξηση κατά δέκα, των θέσεων των δικαστικών λειτουργών στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ειδικότερα, αυξάνονται κατά δύο οι θέσεις των παρέδρων και κατά οκτώ οι θέσεις των εισηγητών στην Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως καθώς το κείμενο του σχεδίου προεδρικού διατάγματος ήταν προχειρογραμμένο και υπήρχαν διαγραφές, προσθήκες, διορθώσεις κ.λπ., οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «κατ΄ εξαίρεση ανεκτές», οι δικαστές του ΣτΕ αναγκάστηκαν να αναμορφώσουν το κείμενο, υποδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο γραφής των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αύξηση των θέσεων στην Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η αύξηση κατά 10 δικαστών στην δύναμη της Γενικής Επιτροπεία της Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη, λόγω της αυξανόμενης συσσώρευσης των υποθέσεων, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η υπό σύσταση θέσεις των δυο παρέδρων θα πληρωθούν μετά το 2026 και οι οκτώ θέσεις των εισηγητών από το 2019 και μετά, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν εσωτερικές αποσπάσεις δικαστών. Όπως αναφέρεται το διάταγμα δεν επιφέρει επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τελικά, με την υπ΄ αριθμ. 218/2018 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα μηνύματα που έστελνε ο γυμνασιάρχης από την Σάμο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων - «Οι γάμπες σου είναι όμορφες»
Μαθητής κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης του έταξε χαρτζιλίκι πριν ζητήσει να του κάνει μασάζ στα πόδια - «Μου είπε ότι θα μου κάνει δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια και ταξίδι με το σκάφος του»
Άνδρας
Φωτιές σε Κεφαλονιά, Φωκίδα και Βόνιτσα - Μηνύματα του 112 στην Ζάκυνθο για εκκένωση δύο περιοχών
Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή μέρα καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και ήδη από το πρωί η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα
Φωτιά στη Ζάκυνθο
Ανανεώθηκε πριν 42 δευτερόλεπτα