Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Πρόσωπο κλειδί ο Χημικός από την Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει;

Novartis: Πρόσωπο κλειδί ο Χημικός από την Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει;

Μια απόπειρα αυτοκτονίας, μια ομάδα πρακτόρων του FBI που “έκοβε βόλτες” στην Ελβετία και μια περίεργη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, συνθέτουν την πρώτη εικόνα τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση Novartis.

Η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό άκουσε για το “σκάνδαλο” της Novartis, και την μυστική έρευνα που ήταν σε εξέλιξη, ήταν την Πρωτοχρονιά του 2017 και συγκεκριμένα το απόγευμα εκείνης της μέρας όταν στο 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ένας καλοντυμένος άνδρας 44 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί συνάντηση του στο ίδιο ξενοδοχείο με άγνωστο πρόσωπο και στην συνέχεια ο 44χρονος μόνος του είχε ανεβεί στο μπαρ του 13ου ορόφου και παρήγγειλε μια μπίρα! Κάποια στιγμή αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

“Δεν θα πληρώσω εγώ τις αμαρτίες άλλων στην Novartis”

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο βρίσκονταν ειδικός διαπραγματευτής τις ΕΛ.ΑΣ οποίος άκουσε εμβρόντητος τον καλοντυμένο άνδρα που έκλαιγε με λυγμούς να του λέει: “… δεν θα πάω εγώ φυλακή για την Εταιρεία. Δεν θα πληρώσω εγώ τις αμαρτίες άλλων στην Novartis”.

Μάλιστα λέγεται πως εκείνη την εποχή η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε προσεγγίσει τον 44χρονο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη του φράση του σχετικά με την Novartis. Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας αποδείχθηκε στην συνέχεια πως ήταν μεγαλοστέλεχος της Novartis και μάλιστα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Εταιρείας στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η γρήγορη εξέλιξη και τα “ζόρικα” Χριστούγεννα

Ο χημικός από την Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο είχε γρήγορη εξέλιξη στην ηγεσία της Εταιρείας μιας και τα στελέχη της γρήγορα αναγνώρισαν τις ικανότητες του και του προσέφεραν την θέση του μάνατζερ στα κεντρικά της Novartis στην Βασιλεία της Ελβετίας, μια θέση που άμεσα και με χαρά αποδέχθηκε.

Τα Χριστούγεννα του 2016 παρά το γεγονός πως θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος καθώς μόλις δυο μήνες είχε γεννηθεί το παιδί του και θα περνούσε τις διακοπές του στην Ελλάδα, ο ίδιος ήταν προβληματισμένος.

Συναντήσεις με πράκτορες

Κάποιες πληροφορίες που όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, κάνουν λόγο για περίεργες συναντήσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου με Αμερικανούς στην Ελβετία, οι οποίοι φέρεται να αποδείχθηκαν τελικά πράκτορες του FBI που έψαχναν στην Ευρώπη στοιχεία, για τις “μαύρες δουλειές” της Novartis.

Προφανώς και ο χημικός από την Θεσσαλονίκη κατάλαβε πως οι Αμερικανοί που τον είχαν προσεγγίσει δεν ήταν στελέχη Εταιρειών και Τραπεζών, αλλά πράκτορες που είχαν προχωρήσει την έρευνα τους σε βάθος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χημικός από την Θεσσαλονίκη συνεχίζει να εργάζεται κανονικά στην Novartis στην Ελβετία και δεν έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το ερώτημα όμως παραμένει, γιατί ο 44χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του; Τι γνώριζε και θέλησε να πέσει στο κενό από τον 13 όροφο του Hilton;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις