Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νταήδες αλωνίζουν στα Πανεπιστήμια και δέρνουν φοιτητές – Νέο περιστατικό

Νταήδες αλωνίζουν στα Πανεπιστήμια και δέρνουν φοιτητές – Νέο περιστατικό

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως καταγγέλθηκε, ένας φοιτητής που αποχωρούσε από το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

Μια υπάλληλος του Πανεπιστημίου που προσπάθησε να τον σώσει δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Σύμφωνα με την Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το περιστατικό έγινε την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, στις 8 το βράδυ. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Η Πρυτανεία τονίζει πως τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.  Το Πανεπιστήμιο καλεί όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

Είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες

Κρανοφόροι με ρόπαλα στα χέρια μπήκαν την Τετάρτη (11.10.2017) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), έδειραν τρεις ανθρώπους και ακύρωσαν εκδήλωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που διοικείται από φοιτητές, AIESEC. Οι κρανοφόροι με τα ρόπαλα έδειραν δυο μέλη της οργάνωσης, ο ένας εκ των οποίων ΑμΕΑ καθώς και μια 20χρονη φοιτήτρια.

Το περιστατικό βίας ήρθε στο φως μέσα από τη μαρτυρία του μέλους της AIESEC, ενός από τα οποία δέχτηκαν την επίθεση. Ο εθελοντής, άνθρωπος με αναπνευστική ανεπάρκεια, δέχτηκε επίθεση γιατί πέταξε φυλλάδιο που του έδωσαν.

Επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας δέχτηκαν, εκτός από τον εθελοντή με αναπηρία, ακόμη ένα μέλος της αλλά και μια 20χρονη φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις