Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ντίνα Κώνστα: Η αγαπημένη «Ντένη Μαρκορά» δούλευε σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της

Ντίνα Κώνστα: Η αγαπημένη «Ντένη Μαρκορά» δούλευε σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και η είδηση προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Γεννημένη στη Σάμο, στις 31 Δεκεμβρίου του 1938 η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Ωστόσο, το κοινό την αγάπησε ιδιαίτερα, για την ερμηνεία της σαν Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Η Ντίνα Κώστα δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο….

Την είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr:

«Η Ντίνα μας έφυγε σήμερα το πρωί στις 7. Την είχαν βάλει σε ένα ίδρυμα οι ανιψιές της γιατί είχε άνοια. Ο Θεός να την αναπαύσει».

Με πληροφορίες από Βικιπαιδεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις