Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντοκουμέντο για το κύκλωμα με τις ελληνοποιήσεις: Αυτές είναι οι πλαστές ταυτότητες των 30.000 ευρώ

Ντοκουμέντο για το κύκλωμα με τις ελληνοποιήσεις: Αυτές είναι οι πλαστές ταυτότητες των 30.000 ευρώ

Μια από τις πλαστές ταυτότητες που εξέδωσε το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις κι έλαβε για αυτή όπως φαίνεται το ποσό των 30.000 ευρώ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.  

Όσο περνούν οι ώρες οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράστη της εγκληματικής ομάδας που φέρεται να εμπλέκονται 34 αστυνομικοί μεταξύ των οποίων κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ ο οποίος μάλιστα κατείχε και τον ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, γίνονται όλο και πιο συγκλονιστικές.  

O φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος – ΦΩΤΟ newsit.gr

Τα όσα έδειξαν οι έρευνες των ανδρών των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ, αποτυπώνουν μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία.   

Μέχρι στιγμής στα χέρια των συλληφθέντων έχουν βρεθεί 600.000 ευρώ, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το συνολικό ποσό για τα πλαστά έγγραφα που έχουν χορηγηθεί την τελευταία οκταετία που δρούσε το κύκλωμα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, τα μέλη του κυκλώματος, διευκόλυναν ακόμα  την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, βγάζοντάς τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες. 

Εκπαιδευμένος από το FBI o αρχηγός

Στην κορυφή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις με τη χορήγηση πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων κι είχε στο πελατολόγιο του Αλβανούς κακοποιούς, βρίσκονταν ένας ανώτερος αξιωματικός ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα των δυτικών προαστίων της Αττικής.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, πριν την τοποθέτηση του στο αστυνομικό τμήμα της δυτικής Αττικής είχε υπηρετήσει στην αντιτρομοκρατική και είχε εκπαιδευτεί ακόμα κι από το FBI.  

Click4More: Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Βαριές ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες

Τα μέλη του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες που τις έδιναν κυρίως σε Αλβανούς κακοποιούς, τους «ξέπλεναν» καθώς μπορούσαν να κινηθούν ελευθέρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί που θα σταματούσαν σε κάποιο έλεγχο ένα από τα άτομα που θα είχε προμηθευτεί την πλαστή ταυτότητα, δεν θα γνώριζε τα πραγματικά του στοιχεία. Έτσι χτυπώντας στα τερματικά της ΕΛ.ΑΣ θα έβλεπε ότι δεν απασχολεί.  

Τα μέλη τους κυκλώματος «βάφτιζαν» τους Αλβανούς κακοποιούς, ως Έλληνες παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δίνοντας τους στοιχεία υπαρκτών η φανταστικών ανθρώπων.  

Ο Αλβανός από την Απχαζία 

Στις 25 Ιανουάριου όμως του 2021 ένας από του κακοποιούς που είχε προμηθευτεί την πλαστή ταυτότητα που αποκαλύπτει το  newsit.gr, έπεσε πάνω σε μια ομάδα αστυνομικών που φαίνεται να απόρησαν με το έγγραφο που τους έδειξε.  

Τα μέλη της ομάδας της ΔΙΑΣ κινούνταν στην περιοχή του Χαλανδρίου, όταν σταμάτησαν ένα ύποπτο άτομο. Ζητώντας του να τους επιδείξει τα έγγραφα που φέρει πάνω τότε ο ελεγχόμενος έβγαλε από την τσέπη του μια ελληνική ταυτότητα. Ονομάζονταν Αλέξιος Τσβέτκοφ, ενώ ως τόπος γέννησης του αναφέρονταν το Σουχούμι της Απχαζίας.  

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όμως αλλά και η ομιλία του προκάλεσαν εντύπωση σε έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος συνέχισε να τους κάνει αρκετές ερωτήσεις. Μάλιστα του είπε κάποιες φράσεις στα ποντικά, όπου μιλούν οι περισσότεροι Έλληνες παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ωστόσο το άτομο που είχε απέναντι όχι μόνο δεν του απάντησε αλλά έδειξε να τις αγνοεί.

Τότε ο αστυνομικός ανέβασε την φωτογραφία του ατόμου που είχε σταματήσει μαζί με τους συναδέρφους στο Χαλάνδρι σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. Η απάντηση για το ποιος ήταν πραγματικά αυτός που κατείχε την ελληνική ταυτότητα ήρθε άμεσα από έναν άνδρα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτήσιας.  

Ο αστυνομικός που πληροφόρησε τους συναδέρφους του, είδε στη φωτογραφία έναν παλιό του γνώριμο. Έναν Αλβανό υπήκοο ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διακίνηση κοκαΐνης, εκβιασμούς, εκρηκτικά κι επίθεση σε αστυνομικό. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον “μαϊμού” ρωσοπόντιο για πλαστογραφία και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου.

Όσον αφορά τώρα το όνομα του αστυνομικού που υπέγραφε την ταυτότητα, ήταν αυτό του ανώτερου αξιωματικού που έχει συλληφθεί ως αρχηγός του κυκλώματος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις