Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ντύθηκε στα γαλανόλευκα για την παρέλαση η Νέα Υόρκη [pics, vids]

Ντύθηκε στα γαλανόλευκα για την παρέλαση η Νέα Υόρκη [pics, vids]

Σημαιοστολισμένη η 5η Λεωφόρος του Μανχάταν γέμισε ξανά… Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Εντυπωσίασαν οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Παρά τον συννεφιασμένο καιρό στη Νέα Υόρκη, Ελληνοαμερικανοί όλων των ηλικιών, πολλοί ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, από τη Θράκη και τη Μακεδονία ως τον Μωριά και την Κρήτη, από τα Δωδεκάνησα στα Επτάνησα, από το ακριτικό Καστελόριζο ως το Ορμένιο και τις Πρέσπες, για πάνω από δύο ώρες μετέτρεψαν μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους στον κόσμο σε ένα κομμάτι από Ελλάδα.

Στην παρέλαση πήραν μέρος περισσότεροι από 100 σύλλογοι και Ομοσπονδίες, κοινότητες με τις φιλοπτώχους και τα σχολεία τους, οι πρόσκοποι, αθλητικά σωματεία, οι ομογενείς αστυνομικοί και πυροσβέστες και άλλοι ομογενειακοί φορείς με 46 άρματα και 10 φιλαρμονικές.

Η παρουσία των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς έδωσε “χρώμα”, όπως και η συμμετοχή των σημαιοφόρων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και η γιγαντιαία σημαία της Ακρόπολης που κρατούσαν αριστούχοι μαθητές.

Τελετάρχες ήταν ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παρέλασε και μαζί με τα ποντιακά σωματεία και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον εορτασμό και την παρέλαση στη Νέα Υόρκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Την Κύπρο εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ παρέλασαν -μεταξύ άλλων- ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος δήλωσε ότι “είμαστε πολύ υπερήφανοι για την Ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη”, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι που τόνισε ότι “αγαπάμε τους Έλληνες κάθε μέρα και τους ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφεραν στην Αμερική”, ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο οικονομικός ελεγκτής της Νέας Υόρκης, Σκοτ Στρίνγκερ, ο οποίος δήλωσε ότι “σήμερα είμαστε όλοι Έλληνες”.

Πηγή: www.greeknewsonline.com
Φωτογραφίες: GANP/Dimitrios Panagos

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε