Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων της Αττικής που απειλήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων της Αττικής που απειλήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, με το μέτωπο να εκτείνεται από το Πανόραμα της Βούλας έως την Βάρη. Μαζί με το φως της ημέρας «έπεσε» και η μανία της φωτιάς ωστόσο, πάντα παραμένει ο κίνδυνος…

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι της περιοχής που μέσα σε λίγη ώρα, είδαν τις φλόγες να «αγγίζουν» τα πρώτα σπίτια! Και καθώς τη νύχτα, δεν πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για άμεση βοήθεια, μία μεγάλη αναζωπύρωση θα ήταν καταστροφική.

Έτσι, από τη μια ο κόσμος, θα ξαπλώσει με το ένα μάτι «ανοιχτό» και από την άλλη όλες όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο πεδίο επιχειρούν 171 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης και πολλοί εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 23.00 το βράδυ οι φλόγες βρίσκονταν κυρίως στην περιοχή γύρω από το κοιμητήριο τους Βούλας καθώς υπάρχουν αρκετές εστίες.

Την ίδια ώρα, είχε πέσει ο αέρας ωστόσο, οι προβλέψεις ότι και την Κυριακή θα φυσάει, έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές. Πάντως με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να πιάσουν «δουλειά» τα εναέρια μέσα…

Click4More: Ευθύμιος Λέκκας: Οι πέντε παράγοντες που συνθέτουν την υψηλή διακινδύνευση στην πυρκαγιά της Βούλας

Επίσης, σύμφωνα με πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις πρωινές ώρες.

Το πρωί αναμένεται να γίνει νέα αναλυτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς.

Για τα αίτια των πυρκαγιών γίνονται έρευνες από τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και το Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στην επικράτεια 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις