Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νύχτα των ευχών: Μαγευτικές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας! video, pics

νύχτα των ευχών

Μετά από αυτό που έγινε στην πλατεία Κοτζιά με την “νύχτα των ευχών”, η… ευχή όλων ήταν αυτό να γίνεται κάθε χρόνο, αφού το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό!

Αθηναίες και Αθηναίοι, αλλά και τουρίστες που… εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα, επέλεξαν να περάσουν την παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά, όπου έζησαν… μια νύχτα των ευχών!

Την διοργάνωση του εθίμου της «Νύχτας των ευχών» ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων και το θέαμα ήταν πραγματικά μαγευτικό!

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε -μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης- πήρε χάρτινα φαναράκια και τα άφησε να… πετάξουν αναμμένα στον ουρανό της πρωτεύουσας μαζί με τις ευχές τους και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι εικόνες από την νύχτα των ευχών… μιλούν από μόνες τους

νύχτα των ευχών νύχτα των ευχών νύχτα των ευχών νύχτα των ευχών

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό: Το υπερθέαμα συμπληρώθηκε αρμονικά με ένα projection mapping από το Athens Digital Arts Festival, με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας.

νύχτα των ευχών

Κάτι που είχε προαναγγείλει, άλλωστε και ο Κώστας Μπακογιάννης νωρίτερα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με ανάρτησή του μετά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αναφέρει: “Είναι τα απλά πράγματα που δίνουν μαγεία στις στιγμές. Αρκεί μία ευχή και φως. Καλά Χριστούγεννα από την πλατεία Κοτζιά! #νυχτατωνευχων #αθηνα”.

Δείτε την ανάρτηση για την νύχτα των ευχών

Ο ρυθμός, οι αρχιτεκτονικές γεωμετρίες και η επιβλητική μουσική δημιούργησαν μια εντυπωσιακή εικόνα για όσες και όσους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτή την εμπειρία, ενώ το ρεβεγιόν συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, στο πάρτι που έστησαν οι Onirama.

Παράλληλα, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Athens Digital Lab παρουσίασε μια ψηφιακή έκθεση παιδικών χριστουγεννιάτικων έργων.

Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις