Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε το γραφείο του και κατέβηκε στο πεζοδρόμιο να μιλήσει στους διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε το γραφείο του και κατέβηκε στο πεζοδρόμιο να μιλήσει στους διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ

Οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο τους περίμενε για έκπληξη. Η συνάντηση με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη δεν έγινε στο γραφείο του, αλλά στο… πεζοδρόμιο.

Συγκεκριμένα έξω από το Υπουργείο Εργασίας με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση για την επαναπρόσληψη στα νοσοκομεία 2.000 υγειονομικών από το Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών βρέθηκαν σήμερα οι διαδηλωτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Κι ενώ είχε δρομολογηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός αιφνιδίασε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους κατεβαίνοντας ο ίδιος στο πεζοδρόμιο, με σκοπό να τους ενημερώσει.

Τους διαβεβαίωσε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για επαναπρόσληψη των εργαζομένων μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στον ίδιο φορέα, το ίδιο νοσοκομείο ή αν επιθυμούν οι ίδιοι σε άλλη μονάδα υγείας και πρόνοιας.

Ως όρος τίθεται μόνο η αλλαγή ή η περιγραφή εργασίας σε διαφορετικό τμήμα του ίδιου Νοσοκομείου.

ΠΟΕΔΗΝ: Άμεση συμμετοχή στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων

Οι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας, με τη λήξη του προγράμματος θα επαναπροσλαμβάνονται στον ίδιο φορέα, στο ίδιο νοσοκομείο, με το ίδιο αντικείμενο εργασίας αλλά με περιγραφή εργασίας σε διαφορετικό τμήμα (π.χ. ο διοικητικός υπάλληλος του γραφείου προσωπικού προσλαμβάνεται ως διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο κίνησης, ο υδραυλικός προσλαμβάνεται ως υδραυλικός του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες (ΤΕΠ…κλπ).

Όπως διευκρινίζει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει αναγκαιότητα για τη συνέχισης της εργασίας αυτών των 2.000 υγειονομικών, οι οποίοι σταδιακά φεύγουν από τα νοσοκομεία καθώς λήγουν οι διετείς συμβάσεις τους.

«Με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας και παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, κυρίως από την ΔΥΠΑ, το ζήτημα διευθετήθηκε με Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας. Με το Ν.4054/2023 άρθρο 61 δίνεται η δυνατότητα άμεσης συμμετοχής στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων ηλικίας πια 55-74 ετών των ίδιων εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα τους αποστείλει τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τυχόν διορθώσεις και συμπληρώσεις.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις