Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για δεύτερη φορά

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για δεύτερη φορά

Για δεύτερη φορά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξελέγη στο τιμόνι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων. 

Όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., με τη συμμετοχή του 99,4% των εκλεκτόρων από όλη τη χώρα. Πρόεδρος αναδείχθηκε ξανά ο πλαστικός χειρουργός και διδάκτωρ στο ΑΠΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σήμερα το πρωί έπειτα από συνεδρίαση του νέου ΔΣ, ο ΠΙΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

  • Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ
  • Α΄ Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
  • Β΄ Αντιπρόεδρος: ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
  • Γενικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
  • Ταμίας: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ
  • Μέλη: Βαβουρανάκης Χάρης, Ελευθερίου Γεώργιος, Καψαμπέλης Παύλος, Καλιαμπάκος Σωτήριος, Μαστοράκου Αννα, Παπάζογλου Χρήστος, Παπανδρούδης Ανδρέας, Τζίμα Κορίνα, Τζωρτζίνης Δημήτριος, Ψαλτάκος Μιχαήλ.

Με ψηφιακές κάλπες οι εκλογές

Είναι η πρώτη φορά που οι εκλογές για την εκπροσώπηση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στον ΠΙΣ πραγματοποιούνται με ψηφιακές κάλπες, αφού αξιοποιήθηκε το πιο σύγχρονο τεχνολογικό σύστημα για την ψηφοφορία.

Πρόκειται για μία απολύτως αδιάβλητη διαδικασία μέσω της οποίας ο ΠΙΣ εξασφαλίζει πόρους για το ιατρικό σώμα, οι γιατροί μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ και τα αποτελέσματα των εκλογών εξάγονται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Πριν από το άνοιγμα της κάλπης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο Γενική Συνέλευση παρουσία όλων των εκλεκτόρων του σώματος στην οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΠΙΣ για το 2023, καθώς και τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών.

Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 506 γιατροί – εκλέκτορες από τους 509 που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις