Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη – Ανακάλυψε «απογόνους του Πορθητή» σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Νταβούτογλου

Άλλοτε πρωθυπουργός της Τουρκίας και πολύ στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τώρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και χθες (21.07.2022) βρέθηκε σε Ξάνθη και Κομοτηνή και στις αναρτήσεις του στο twitter δεν απέφυγε τις προκλήσεις.

Από τη στιγμή που τα… «έσπασε» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν έχει σταματήσει να κριτικάρει τον πρόεδρο της Τουρκίας. Αλλά φαίνεται πως όσον αφορά στον αναθεωρητισμό δεν αλλάζουν και πολλά. Και από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν σταμάτησε να μιλά για «Δυτική Θράκη». Η οποία, έγραψε «έχει ιδιαίτερο μέρος στις καρδιές μας. Παρόλο που υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας, οι καρδιές μας είναι ένα».

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με μέλη της μειονότητας και επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του μουφτή που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες, του Αχμέτ Μέτε.

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο twitter, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν δίστασε να γράψει πως βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή».

«Στην Ξάνθη -περιοχή των απογόνων του Πορθητή- αγκαλιάσαμε με τα αδέρφια μας. Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας», έγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις