Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Εξαδάκτυλος προτείνει «ακρωτηριασμό» για την… ασθενή Θεσσαλονίκη

Εξαδάκτυλος

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής, 13.11.2020, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος αρχικά στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως “η κατάσταση είναι όπως και χθες κι αυτό είναι καλό γιατί θα μπορούσε να είναι χειρότερη” τονίζοντας πως αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Ο Εξαδάκτυλος και η Θεσσαλονίκη που χρειάζεται «ακρωτηριασμό»

“Καθημερινά δημιουργούνται νέες κλίνες για την φροντίδα των ασθενών. Τα εξιτήρια είναι πάντοτε πολύ λιγότερα από τα εισιτήρια κι αυτό απαιτεί την λήψη μέτρων γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σε αυτή την κατάσταση 13 μέρες τώρα”, συνέχισε ο ίδιος και ερωτηθείς αν θα είναι αρκετό το διαφαινόμενο κλείσιμο των σχολείων, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Click4more: Κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία – Εγκύκλιος για τις άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

«Για τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επιβαρυμένες περιοχές θα πρέπει να πάμε στα επίπεδα του Μαρτίου κατευθείαν. Επειδή είμαι και χειρουργός, πολλές φορές πρέπει να κάνουμε έναν ακρωτηριασμό» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, χρησιμοποιώντας αυτό τον παραλληλισμό.

Και συνέχισε: «Όταν έρθει η ώρα, επειδή οι ακρωτηριασμοί όταν γίνονται είναι αναγκαίοι και σωτήριοι… Αν κανείς παρασυρθεί και αποφασίσει να κάνει ένα μικρό ακρωτηριασμό και μετά έναν ακόμα και μετά ακόμη έναν, η κατάληξη είναι να χαθεί χρόνος, να ταλαιπωρηθεί ο ασθενής, δαπανηθούν χρήματα και να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον ασθενή. Χρόνος, χρήμα και χειρότερο αποτέλεσμα στο τέλος, οπότε πρέπει να πάμε σε επίπεδα Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος η “έκρυθμη” κατάσταση της Θεσσαλονίκης να “κατέβει” νοτιότερα, προς την Αττική, απάντησε: «Πρώτον, τα μέτρα λαμβάνονται για να μην επεκταθεί το πρόβλημα. Δεύτερον, όσο εξαντλούνται οι εφεδρείες σε μια περιοχή, εξαντλούνται και στις κοντινές περιοχές. Τρίτον, αν δούμε απότομη αύξηση σε περιοχές που είναι καλύτερα σήμερα στο χάρτη, τότε θα είναι πολύ δύσκολα. Ορθά λαμβάνονται μέτρα για όλη την Ελλάδα”, κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Δείτε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις