Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής επειδή περιέχει υδράργυρο

Ο ΕΟΦ ανακαλεί και απαγορεύτει τη διακίνηση και διάθεση ενός συμπληρώματος διατροφής, λόγω υπερβολικής συγκέντρωσης υδραργύρου. Πρόκειται για προϊόν που δεν ήταν γνωστοποιημένο στον Οργανισμό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής GINKO BILOBA POWDER ECO 200MG της εταιρείας Vitanics B.V., Ολλανδίας (προμηθευτής), προχώρησε ο ΕΟΦ μετά από ενημέρωση για ανίχνευση υδραργύρου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Ολλανδία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αναφέρει η απόφαση του ΕΟΦ.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την απόφαση εδώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5