Ελλάδα

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής για τη χοληστερόλη

Το σκεύασμα περιέχει μονακολίνες ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη ημερήσια κατανάλωση

Στην απαγόρευση της διακίνησης συμπληρώματος διατροφής για τη χοληστερόλη προχωρά ο ΕΟΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα (10.2.25).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, αποφασίστηκε η απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής NO+COL COMPLEX της εταιρείας DMI INNOVATIVE NUTRITION S.L., καθώς μετά από ενημέρωση διαπιστώθηκε ότι περιέχει μονακολίνες ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη ημερήσια κατανάλωση που προβλέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) 1925/2006.

Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την εταιρεία DMI INNOVATIVE NUTRITION S.L, Ισπανίας.

Η επιχείρηση PROTEIN 24 που το έχει προμηθευτεί υποχρεούται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας 10
Αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος που μοίραζε «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας σε υγιείς ανθρώπους στο Αγρίνιο - «Της έδωσες ηρεμιστικό;»
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χορηγούσαν στους πελάτες ηρεμιστικά για να μπουν σε καταστολή και να πείσουν τις επιτροπές πως χρειάζονται το επίδομα αναπηρίας
Κύκλωμα με «μαϊμού» ειδόματα