Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια – Οι αποκαλύψεις του προσωπικού του γιατρού

«Πριν λίγες ημέρες μου είχε πει ότι θα έρθει για έναν έλεγχο, δεν προλάβαμε», δήλωσε ο παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης

Ο Γιώργος Παπαδάκης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές, αλλά πάντα κατάφερνε να βγει νικητής, πριν τον «προδώσει» η καρδιά του την Κυριακή (04.01.2026) και «φύγει» τελικά από τη ζωή.

Ο προσωπικός γιατρός του αξέχαστου δημοσιογράφου, ο παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha και στην εκπομπή του Σπύρου Λάμπρου και της Άννας Σταματιάδου, αποκαλύπτοντας ότι ο Γιώργος Παπαδάκης είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. 

«Τον Γιώργο τον παρακολουθούσα εδώ και πολλά χρόνια. Είχαμε κάνει και πολύ καλή δουλειά και με το θέμα του covid. Έχω μπροστά μου ένα μήνυμα, το οποίο μου είχε στείλει η Τίνα (σ.σ. σύζυγός του Γιώργου Παπαδάκη) εκ μέρους του. Είχα μία εξαιρετικά καλή χημεία με τον Γιώργο», είπε αρχικά ο γιατρός. 

«Τον είχα εξετάσει πάρα πολλές φορές. Είχε πολύ πολύ σοβαρά θέματα με το αναπνευστικό του, το οποίο δεν φαινόταν σε εσάς προς τα έξω. Εμείς όμως το είχαμε ζήσει πολλά χρόνια. Είχε μία χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπήρχαν και προβλήματα τα οποία έκαναν την καθημερινότητά του πιο δύσκολη. Ήταν και καπνιστής», αποκάλυψε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Παπαδάκη.

«Παρά ταύτα, η χρόνια νόσος από την οποία υπέφερε και για την οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αρκετές φορές, ήταν εκείνη, η οποία δυσκόλευε πολλές φορές την συνολική του εικόνα. Άκουγε, αλλά όχι απόλυτα. Βοηθούσε η Τίνα πάρα πολύ. Ήταν με την καλή έννοια, “καρφί” που μου έλεγε τι έκανε ο Γιώργος», δήλωσε ακόμα.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Αδαμίδης μίλησε και για τον χαρακτήρα του Γιώργου Παπαδάκη, τονίζοντας ότι είχε μία γλυκύτητα που τον δυσκόλευε ως γιατρό να είναι αυστηρός μαζί του. 

«Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μία γλυκύτητα ως άνθρωπος που μπορούσε να σε δυσκολέψει για να είσαι αυστηρός μαζί του. Πριν λίγες ημέρες μου είχε πει ότι θα έρθει για έναν έλεγχο, δεν προλάβαμε», σημείωσε.

«Όλες τις φορές που είχε νοσηλευτεί είχε βγει αλώβητός και ακμαίος, από τις όποιες περιπέτειες», δήλωσε ακόμα ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Παπαδάκη. 

Στη συνέχεια η κουβέντα στράφηκε στους ανθρώπους που αφήνουν την ενεργό δράση και συνταξιοδοτούνται και ο Σωτήρης Αδαμίδης ανέφερε ότι πολλές φορές του χαρακτηρίζει έντονο συγκινησιακό στρες.

«Τους ανθρώπους που αποσύρονται από την ενεργό δράση τους χαρακτηρίζει ένα έντονο συγκινησιακό στρες», δήλωσε ακόμα, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να δυσκολέψει την καρδιά, ή να αντιμετωπίσουν αυτά τα άτομα προβλήματα κατάθλιψης. 

 

Μάλιστα, ο Σωτήρης Αδαμίδης συμβούλεψε τους ανθρώπους που βγαίνει σε σύνταξη να έχουν ισχυρά ενδιαφέροντα και να χαίρονται τη ζωή, παρόλο που δεν είναι πια τόσο ενεργοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Άνεμοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 19 βαθμούς
Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις
Βροχή
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 6