Συμβαίνει τώρα:
«Πανικός» στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή λόγω κατολίσθησης - Κλειστοί οι δρόμοι, ακινητοποιημένα τα οχήματα
Ελλάδα

Ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι στρέφεται κατά Μποφίλιου και Χαρούλη: Κινείται νομικά εναντίον της παγκόσμιας περιοδείας τους

«Είναι μέγιστη ευθύνη μου να διαφυλάσσω το έργο του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζιδάκις

Μία έντονη διαμάχη που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες εχει ξεκινήσει μεταξύ του θετού γιου του Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου με τον συνθέτη και αναπληρωτή καθηγητή στο Berklee College of Music, Πάνο Λιαρόπουλο αλλά και τη Νατάσα Μποφίλιου και τον Γιάννη Χαρούλη.

Ο Γιώργος Χατζιδάκις, γιος και μοναδικός κληρονόμος του συνθέτη, έκανε μια ανακοίνωση στην οποία φαίνεται να αντιδρά έντονα στην παγκόσμια περιοδεία αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, με τη Νατάσα Μποφίλιου και το Γιάννη Χαρούλη και τίτλο «Hellenic Music Ensemble» καταγγέλλοντας μονομερή ενέργεια.

Σε μια σκληρή δήλωση, ο Γιώργος Χατζιδάκις εξηγεί ότι προχώρησε σε νομικές ενέργειες κατά του διοργανωτή, Πάνου Λιαρόπουλου, επειδή θεωρεί ότι τέτοια συμπεριφορά αντιτίθεται πλήρως στις αρχές και την αισθητική του μεγάλου δημιουργού, «είναι εκτός Χατζιδακικού ήθους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Χατζιδάκι

Ο Μάνος Χατζιδάκις σε όλη του τη ζωή είχε ένα θεμελιώδες μέλημα: να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο πνευματικό του έργο, ώστε κάθε δημόσια παρουσίασή του να αντανακλά πλήρως τα καλλιτεχνικά και αισθητικά κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει. Είναι γνωστό ότι, στο όνομα της καλλιτεχνικής και αισθητικής αρτιότητας, απέρριπτε συστηματικά προτάσεις που δεν ανταποκρίνονταν στο όραμά του και στις αρχές του, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε οικονομικό ή άλλο όφελος.

Μετά τον θάνατό του, ως γιός και μοναδικός κληρονόμος του, είναι μέγιστη ευθύνη μου να διαφυλάσσω το έργο του με τον τρόπο που ο ίδιος είχε προσδιορίσει. Για το σκοπό αυτό έχω αναθέσει, τη διαχείριση και προστασία του έργου του στην εταιρεία μουσικών εκδόσεων SEED POINT, η οποία ενεργεί εκ μέρους μου.

Προ μηνών, η SEED POINT έλαβε πρόταση από τον κ. Πάνο Λιαρόπουλο για τη διοργάνωση παγκόσμιας περιοδείας, υπό το καλλιτεχνικό σχήμα Hellenic Music Ensemble, με παρουσίαση έργων του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι.

Ωστόσο, ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι ο κ. Λιαρόπουλος, προχώρησε μονομερώς στην οργάνωση της εν λόγω περιοδείας, αναθέτοντας την υλοποίηση σε βρετανική εταιρεία παραγωγής, αγνοώντας πλήρως τη ρητή άρνησή μας, γεγονός που μας υποχρέωσε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.

Το να ισχυρίζεται κανείς ότι «τιμά» τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ επιλέγει να παρουσιάσει το έργο του παρά τη σαφή και ρητή αντίθεση της οικογένειας του, είναι υποκριτικό και σίγουρα εκτός «Χατζιδακικού ήθους».

Γιώργος Χατζιδάκις»

Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Η HELLENIC MUSIC ENSEMBLE, που πρόκειται να πραγματοποιήσει την περιοδεία σύμδωνα με πηγές, απαντά ότι έχει ήδη λάβει κάθε απαιτούμενη έγκριση από τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι κατέχουν και διαχειρίζονται τα δικαιώματα του Μάνου Χατζιδάκι για καλλιτεχνικές δράσεις εκτός ελληνικής επικράτειας. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλες οι προγραμματισμένες εμφανίσεις αφορούν αποκλειστικά χώρες του εξωτερικού, χωρίς καμία στάση στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Βροχές και χιόνια στην Κρήτη – Κυριαρχούν οι ισχυροί άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 08 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου
χιόνια
Η απολογία του ανιψιού για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Ρωτούσα αερολογίες το ChatGPT, τα θεωρώ συμπτώσεις»
Όσα ανέφερε ο ανιψιός για τις «ύποπτες» ερωτήσεις του στο ChatGPT, για το τηλεφώνημα στον επιχειρηματία φίλο του μετά το φονικό και την καλή σχέση που φαίνεται να είχε με τους 22χρονους φερόμενους δράστες
Ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα
Αλεξανδρούπολη: «Έσπασε κομμάτι της τζαμαρίας, οι πελάτες έτρεξαν να κρυφτούν» λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο
«Ήταν πολλά παιδιά στο εστιατόριο, ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές» είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Αλεξανδρούπολη
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε εστιατόριο στην Αλεξανδρούπολη