Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Καμμένος απαντά στις παραβιάσεις: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

Ο Καμμένος απαντά στις παραβιάσεις: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

Απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Με μια ανάρτηση που συνοδεύεται από βίντεο στο twitter ο υπουργός Άμυνας απαντάει στην τουρκική προκλητικότητα.
Το βίντεο τραβήχτηκε μέσα από το ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη!
Τουρκικά μαχητικά έκαναν και νέες προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Ηχηρή απάντηση από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στις τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει τους τούρκους “ψευτοτσαμπουκάδες” και επισημαίνει ότι κάθε μέρα οι πιλότοι μας τους αναχαιτίζουν αποτελεσματικά. Υπενθυμίζεται ότι ένα ζευγάρι τουρκικά F16 πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο. Η παραβίαση έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου. Τα τουρκικά F16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο με ελικόπτερο για την Αθήνα.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονη τουρκική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται στενά από την ελληνική πλευρά.

Επίσης, ακολούθησαν νέες προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά. Αυτή τη φορά, στις 10:43 πμ ένας σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά. Συγκεκριμένα, στις 10:43πμ, 10:48πμ, 10:59πμ τα 2 τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 25,000 ποδών και στις 10:51πμ ένα τουρκικό μαχητικό F-16 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 25,000 ποδών. Στη συνέχεια, στις 11:00πμ ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών.

«Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες»

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άγκυρα έχει στείλει κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου 8 μαχητικά αλλά και ένα ιπτάμενο τάνκερ, σε μια εμφανή προσπάθεια να δηλώσει… παρούσα. Η απάντηση από την ελληνική πολεμική αεροπορία είναι η στενή παρακολούθηση από μαχητικά τα οποία βρίσκονται διαρκών στον αέρα…

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου που συνοδεύεται από βίντεο γράφει: «Η τορπιλάκατος του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες». Το βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση έχει τραβηχτεί από τον ίδιο τον κ. Καμμένο και δείχνει την Μεγίστη και το Καστελόριζο.

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις