Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο κορονοϊός άδειασε τα Βόρεια Προάστια (pics)

Ο κορονοϊός άδειασε τα Βόρεια Προάστια (pics)

Ποιος πίστευε ότι ένα ηλιόλουστο Σάββατο του Μαρτίου με το θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 24 βαθμούς θα περπατούσε στους δρόμους μεγάλων προαστίων της Αττικής και θα ήταν όλα άδεια, νεκρά!

Ο κορονοϊός το έκανε και αυτό. Και κάποιοι – πολλοί είναι αλήθεια – άκουσαν την συμβουλή, μένουμε σπίτι και έμειναν.

Χαλάνδρι, 14:30 το μεσημέρι. Ένας από τους πιο αγαπημένους πεζόδρομους της νεολαίας και όχι μόνο γεμάτος καφέ, μεζεδοπωλεία και μπαρ είναι βουβός.
Όπως θα δειτε στο οδοιπορικό του newsit.gr κανένα τραπέζι και καμία καρέκλα δεν υπήρχε στον πεζόδρομο και τα μαγαζιά ήταν κλειστά επι το πλείστον. Και κάποια στιγμή ακούγεται μια φωνή ενός γείτονα να ρωτάει με αγωνία: αύριο θα ανοίξετε;

Κηφισιά, ώρα 15:00. Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Το μόνο κατάστημα που ήταν γεμάτο ήταν το σούπερ μάρκετ. Η οδός Κολοκοτρώνη, ένας από τους πιο κεντρικούς και γεμάτους ζωή δρόμους άδειος. Ελάχιστοι με έναν καφέ στο χέρι λιάζονται στα παγκάκια και πιτσιρίκια με πατίνια κάνουν κόντρες και σπάνε την σιωπή. Τα καφέ -που άλλες φορές Σάββατο αν έβρισκες τραπέζι να κάτσεις νόμιζες ότι έπιανες το τζόκερ- βουβά κι αυτά…

Ο κορονοϊός άλλαξε την καθημερινότητα μας και θα την αλλάξει ακόμα περισσότερο και αν προσαρμοστούμε θα καταφέρουμε να είμαστε ξανά όλοι μαζί υγιείς και ας μαλώνουμε για το τραπέζι που είδαμε πρώτοι στο εστιατόριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις