Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο κορονοϊός αναστάτωσε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αλέξάνδρα

Ο κορονοϊός αναστάτωσε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αλέξάνδρα

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί λόγω κορονοϊού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να κλείσουν για λίγη ώρα.

Όλα έγιναν λόγω εμφάνισης της φαρμακοποιού του νοσοκομείου, η οποία μετά από ταξίδι της στην Ιταλία εμφάνισε πυρετό, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ζητήσει να μάθει αν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Εξιστορώντας το ιστορικό του ταξιδιού της μέσα από τις ημερομηνίες, όπου βρέθηκε η γυναίκα στην Ιταλία, ο ΕΟΔΥ έκρινε πως δεν ήταν ύποπτο ως κρούσμα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει γρήγορα στα εξωτερικά ιατρεία η κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον ΕΟΔΥ και εμφανίστηκε στα ιατρεία του νοσοκομείου λέγοντας ότι έχει δύσπνοια, πόνους και πυρετό.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιάννακος, η γυναίκα επέστρεψε από την Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου :

“Έμαθα ότι η φαρμακοποιός του νοσοκομείου είχε ταξιδέψει στην Ιταλία στις αρχές Φεβρουαρίου και γύρισε στις 10 του μηνός. Στις 18 Φεβρουαρίου παρουσίασε πυρετό και βλέποντας όλα αυτά σήμερα, χωρίς να έχει συμπτώματα, πήγε να δει αν έχει τον κορoνοϊό. Προκλήθηκε μια αναστάτωση νωρίς το πρωί, ωστόσο ο ΕΟΔΥ έκρινε ότι δεν είναι ύποπτο κρούσμα, με αποτέλεσμα τα ιατρεία αυτή την στιγμή να λειτουργούν κανονικά. Αντικρουόμενες πληροφορίες άλλες λένε ότι της πήραν δείγμα και άλλες όχι”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις