Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο πύργος που θα αλλάξει την ιστορία στα νότια της Αθήνας

Ελληνικό

Πόσα και πόσα ραντεβού δεν έχουν κλειστεί στο ιστορικό φαρμακείο του Μπακάκου. Η κομβική του θέση του στην πλατεία Ομονοίας δεν άφηνε περιθώρια επιλογής για πειραματισμούς. Ήταν και μάλιστα για τους παλιούς παραμένει μέχρι και σήμερα σημείο κατατεθέν στην περιοχή.

Σκέψου τα ραντεβού σου και θα συμφωνήσεις ότι για κάθε περιοχή, μικρότερη ή μεγαλύτερη, υπάρχουν και ξεχωριστά σημεία αναφοράς. Και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες για να μην είμαστε υπερβολικοί, πρόκειται για κάποιο ξεχωριστό κτίριο.

Με αυτό στο μυαλό μας, μπορούμε από τώρα να μαντέψουμε με σιγουριά το νέο hot spot που θα «ξεμυτίσει» σε λίγα χρόνια στα νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στο Ελληνικό.

Μια περιοχή που ετοιμάζεται να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το «στοιχειωμένο» παρόν της,  να αλλάξει πρόσωπο και να επανασυστηθεί μέσα από τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα έρθει να αλλάξει μια για πάντα τα νότια προάστια, θα δεσπόζει σε λίγα χρόνια ο ψηλότερος πύργος στην Αθήνα.

Το νέο hot spot στο Ελληνικό

Με την επιβλητική παρουσία του θα έρθει να αποτελέσει για τους «νότιους» ένα μοναδικό σημείο αναφοράς. Θα προσφέρεται όμως και για ξεχωριστές συγκινήσεις, καθώς η θέα από το παρατηρητήριο στην κορυφή θα κόβει την ανάσα. Με λίγες μόνο φευγάτες ματιές θα «ταξιδεύεις» σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ένας ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής που θα υψώνεται στα 200 μέτρα και θα έρθει να αγκαλιάσει την ιστορία της περιοχής του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Μπαίνοντας σε «διάλογο» με το εμβληματικό κτίριο Saarinen, θα αναδεικνύεται το ένδοξο παρελθόν και το λαμπρό, όπως δείχνουν όλα, μέλλον της περιοχής. Το διατηρητέο άλλωστε κεντρικό κτίριο του πρώην Ανατολικού Αεροσταθμού στο Ελληνικό, που κάποτε λειτουργούσε συμβολικά ως πύλη εισόδου στην Αθήνα και τη νεότερη Ελλάδα, θα φιλοξενεί κομμάτια της χρυσής ιστορίας του.

Με όλη την Αθήνα στο πιάτο από την κορυφή του ψηλότερου πύργου της πρωτεύουσας, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα θέλει κανείς να χάσει την ευκαιρία για ένα μαγευτικό πανοραμικό «ταξίδι» στο λεκανοπέδιο, τα γύρω βουνά και τον Αργοσαρωνικό.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που με την άκρως υποσχόμενη ανάπλασή του το Ελληνικό φιλοδοξεί να κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και να καταστεί ένα διεθνούς εμβέλειας σημείο αναφοράς, με το Μητροπολιτικό Πάρκο των 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων να κάνει το εμβληματικό Hyde Park στην Αγγλία να μοιάζει μικρό μπροστά του.

https://www.youtube.com/watch?v=CNSz0UGoXec

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις