Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ρουβίκωνας οργανώνεται και πάει και… λαϊκή

Ο Ρουβίκωνας οργανώνεται και πάει και… λαϊκή

Φαίνεται πως ο Ρουβίκωνας δεν προτίθεται να σταματήσει τις δράσεις του. Είτε αυτές έχουν να κάνουν με εισβολές σε εταιρίες, είτε σε «ντου» σε πρεσβείες, είτε ακόμα και με την επίσκεψη σε… λαϊκές αγορές.

Τις τελευταίες μέρες ο Ρούβικωνας έχει εντείνει την παρουσία του με κάθε πιθανό τρόπο. Μέσα σε σχεδόν μια εβδομάδα, η αναρχική ομάδα έκανε επτά «παρεμβάσεις». Οι πέντε από αυτές έγιναν σε διάστημα πέντε ημερών.

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της, με ανάρτηση στο Facebook, έδωσε την… εξήγηση της έντονης παρουσίας αυτής. «Η συλλογικότητα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε αριθμό συμμετεχόντων. Οργανωθείτε στον Ρουβίκωνα», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο Ρουβίκωνας έκανε από επιθέσεις τα ξημερώματα σε καταστήματα γνωστών αλυσίδων, «ντου» σε πρεσβείες και εταιρίες, μέχρι την «επίσκεψη» με τα χαστούκια σε γιατρό που κατηγορείται για φακελάκι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που κάνει η αναρχική ομάδα. Το μεσημέρι της Κυριακής (03.03.2019) μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο Ρουβίκωνας έκανε γνωστό ότι πήγε… λαϊκή. Μέλη της αναρχικής ομάδας, το Σάββατο, βρέθηκαν σε λαϊκές αγορές και μαγαζιά του Νέου Κόσμου και της Νέας Σμύρνης και μοίρασαν κείμενα σε περαστικούς.

Στόχος αυτής της κίνησης να «προπαγανδίσουμε» όπως αναφέρουν τις ιδέες και τις αξίες τους και στο πλαίσιο της… οργάνωσης που αναφέραμε παραπάνω. Στην ανάρτηση, μάλιστα, ο Ρουβίκωνας τονίζει ότι θα βρεθούν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις