Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο σεφ Ιωαννίδης στο Live News:«Τα μικρά μαγαζιά του κέντρου θα πληγούν περισσότερο»

Ο σεφ Ιωαννίδης στο Live News:«Τα μικρά μαγαζιά του κέντρου θα πληγούν περισσότερο»

Τα καταστήματα εστίασης ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα ωστόσο υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την νέα πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τον περιορισμένο χώρο που διαθέτουν για να τοποθετήσουν τα τραπέζια, στις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τα καταστήματα του κέντρου, αφού δε θα πρέπει να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο αλλά ούτε και τον δρόμο.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, σημείωσε πως ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου μειώνεται σημαντικά σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

«Τα μικρά μαγαζιά που βρίσκονται στο κέντρο θα πληγούν περισσότερο, διότι μειώνονται τα κουβέρ».

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως υπάρχουν πολλές νέες επιχειρήσεις που δεν έχουν κάνει απόσβεση ακόμη, οπότε θα είναι δυσκολότερο για αυτές αφού οι πελάτες μειώνονται και πολλοί επιχειρηματίες δε θέλουν να μετακινήσουν το κόστος που θα προκύψει στους καταναλωτές.

«Ιδανικά δε θα θέλαμε να ρίξουμε στο ελάχιστο την ποιότητα, ιδανικά δε θα θέλαμε να απολύσουμε κανέναν υπάλληλο και σίγουρα να μην μετακυλήσουμε το κόστος που θα έχουμε».

Όσον αφορά τον τουρισμό και τη γαστρονομία, ο σεφ είπε πως είναι έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους.

«Η γαστρονομία, ο τουρισμός είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο που έχουμε, το καλύτερο προϊόν που έχουμε να προσφέρουμε και να πάρουμε από αυτό έσοδα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις