Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν  τον εξορυκτικό  κλάδο  έθεσε για μια ακόμη φορά στην νέα πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων,  προβλήματα  αλλά και προτάσεις ώστε να προχωρήσουν  επενδύσεις  που μένουν στις καλένδες. Επισημάνθηκαν για πολλοστή φορά  οι τεράστιες καθυστερήσεις  στις αδειοδοτήσεις που πολλές φορές ξεπερνούν τα 4-5 χρόνια.

Τα προβλήματα αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων κ. Αθανάσιο Κεφάλα και το Γενικό Διευθυντή του ΣΜΕ  κ. Χρήστο Καβαλόπουλο σε ιδιαίτερα φιλικό και συνεργατικό κλίμα με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό ΠΕΝ

Ο Υπουργός ΠΕΝ κ. Σκρέκας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις δυνατότητες νέων επενδύσεων στον εξορυκτικό κλάδο που να αφορούν στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων.  Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΜΕ κατέθεσε τις απόψεις του τονίζοντας ότι υπάρχουν προοπτικές στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων μικτών θειούχων, βωξιτών και αξιοποίησης μαρμαροφόρων κοιτασμάτων με υπόγεια εκμετάλλευση.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις