Σάββατο, 24 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ο Θοδωρής Κολυδάς θυμάται τον χιονιά του 2004 ανήμερα Τσικνοπέμπτης που έθαψε στο χιόνι την Αθήνα

Ο Θοδωρής Κολυδάς θυμάται τον χιονιά του 2004 ανήμερα Τσικνοπέμπτης που έθαψε στο χιόνι την Αθήνα
ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία αρχείου

Πριν από 20 χιόνια η Αθήνα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν σφοδρό χιονιά που έθαψε στο χιόνι την Αθήνα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης του 2004. 

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς με μια ανάρτησή του στο Twitter θυμήθηκε τον χιονιά του 2004 στην Αθήνα και όπως λέει: «Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στις 12 Φεβρουαρίου του 2004, οι Αθηναίοι είχαν ακούσει την πρόγνωση για χιόνι στην Αθήνα, αλλά δεν έμειναν στα σπίτια τους. Η μέρα, η καλύτερα η νύχτα οδηγούσε στις ψησταριές και στα κρεατομάγαζα, όμως το χιόνι κατέβαινε από το βορρά με άγριες διαθέσεις».

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Οι Αθηναίοι εκεί κάπου στις 8 με 9 το βράδυ, είδαν τις πρώτες νιφάδες. Καθώς περνούσε η ώρα, οι νιφάδες έγιναν χιονοθύελλα. Η χιονόπτωση συνεχίσθηκε με αμείωτη ένταση για πολλές ώρες. Και η Αττική, ξύπνησε το πρωί βουλιαγμένη στο χιόνι! Ο όγκος χιονιού που είχε πέσει μέσα σε λίγες ώρες ήταν ανάλογος με αυτόν που έπεφτε σε δυο μήνες σε όλη την Ελλάδα!».

 Και καταλήγει: «Η Λεωφόρος Μεσογείων θύμιζε Άνκορειτζ… Στην παραλία της Νέας Μάκρης είχε – χωρίς υπερβολή – μισό μέτρο χιόνι!».

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ 2004 ΗΤΑΝ ΤΣΙΝΟΠΕΜΠΤΗ…

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στις 12 Φεβρουαρίου του 2004, οι Αθηναίοι είχαν ακούσει την πρόγνωση για χιόνι στην Αθήνα, αλλά δεν έμειναν στα σπίτια τους. Η μέρα, η καλύτερα η νύχτα οδηγούσε στις ψησταριές και στα κρεατομάγαζα, όμως το χιόνι κατέβαινε από το βορρά με άγριες διαθέσεις.

Ένας σημαντικός χιονιάς εξελισσόταν, που άφησε πίσω του εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά, τα περισσότερα από αυτά στην Πελοπόννησο και σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες από τον παγετό. Η χώρα παρέλυσε. Κυρίως η χιονοθύελλα έπληξε τη ΒΔ, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Χιόνι έπεσε μέχρι και στη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας. Το αεροδρόμιο των Σπάτων παρέμεινε κλειστό για πολλές ώρες, ενώ σημαντικά ήταν τα προβλήματα στα εθνικά δίκτυα.

Στην Αττική, οι Αθηναίοι εκεί κάπου στις 8 με 9 το βράδυ, είδαν τις πρώτες νιφάδες.

Καθώς περνούσε η ώρα, οι νιφάδες έγιναν χιονοθύελλα. Η χιονόπτωση συνεχίσθηκε με αμείωτη ένταση για πολλές ώρες. Και η Αττική, ξύπνησε το πρωί βουλιαγμένη στο χιόνι! Ο όγκος χιονιού που είχε πέσει μέσα σε λίγες ώρες ήταν ανάλογος με αυτόν που έπεφτε σε δυο μήνες σε όλη την Ελλάδα!

Όσο πιο Βόρεια, τόσο πιο πολύ χιόνι στους δρόμους. Η Λεωφόρος Μεσογείων θύμιζε Άνκορειτζ… Στην παραλία της Νέας Μάκρης είχε – χωρίς υπερβολή – μισό μέτρο χιόνι! Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη για τους μετεωρολόγους. Έγκαιρα ενημέρωσαν την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις