Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει τη Δευτέρα μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει τη Δευτέρα μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών

Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα θα εγκαινιάσει αύριο 2 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για μια νέα θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ εντός σωφρονιστικού συστήματος με την ονομασία “Προμηθέας” η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 85 άτομα περίπου, που είναι έγκλειστα και εθισμένα σε ναρκωτικές γενικότερα εξαρτησιογόνες ουσίες.

Να σημειωθεί ότι τα άτομα αυτά θα αντιμετωπίζονται επί της ουσίας σαν ασθενείς και κατά το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εντός προγράμματος απεξάρτησης δεν θα επιστρέφουν στα κελιά τους.

Ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 12 κρατούμενοι ενώ άλλα 50 άτομα παρακολουθούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ και στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι ανάλογα προγράμματα λειτουργούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο στη μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ και όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση και ένταξη στο Κέντρο Υποδοχής και Επανανένταξης Αποφυλακισμένων του ΚΕΘΕΑ “Προμηθέας” που λειτουργεί στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε