Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Χανιώτης σεφ που εντυπωσίασε τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Ο Χανιώτης σεφ που εντυπωσίασε τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Από γαμοπίλαφο μέχρι αρνάκι στο φούρνο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής, Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός. Ο σεφ του δείπνου ήρθε από τα Χανιά και εντυπωσίασε με τις νοστιμιές του τόπου του.

Ο έμπειρος σεφ, Στέφανος Μπουρδάκης, τον οποίο εμπιστεύεται εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη, ταξίδεψε από τα Χανιά στην Αθήνα για να μαγειρέψει κρητικό φαγητό στους υψηλούς προσκεκλημένους του Πρωθυπουργού και τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Μετά από ξενάγηση στον Ιερό Βράχο, το δείπνο πραγματοποιήθηκε στα τραπέζια του Μουσείου Ακρόπολης, με υπουργούς αλλά και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

Το μενού με τις παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης

Όπως είπε ο κ. Μπουρδάκης στο zarpanews.gr, το μενού αποτελούνταν από καθαρά παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης, αλλά και πρώτες ύλες καθώς το κρέας ήταν από τα Χανιά.

Ο Χανιώτης σεφ, έχοντας επιμεληθεί πολλά επίσημα δείπνα στη βίλα στο Ακρωτήρι, μαγείρεψε για τον πρίγκηπα ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά, ρύζι και αρωματικά ντοματίνια με βασιλικό μυζήθρα σε βινεγκρέτ.

Ακολούθησε το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι (γαμοπίλαφο) και αμέσως μετά ένας κρητικός ντάκος από παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, γλιστρίδα και φέτα ενώ, κύριο πιάτο κρητικό αρνάκι ψητό με πατάτες.

Τέλος, για να… γλυκάνουν τον πρίγκηπα, σέρβιραν κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και παγωτό τριαντάφυλλο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι εντυπωσιάστηκαν με την ποιότητα και τη γεύση της κρητικής κουζίνας, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πρίγκηπας ρωτούσε για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις