Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Πρόεδρος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ανέλαβε ο τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Ράμμος.

Ο Χρήστος Ράμμος ορίστηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ με την υπ’ αριθμ. 34051οικ./29.5.2019 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αφού επελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με διακομματική συναίνεση των 4/5 των μελών του σώματος.
Γεννήθηκε το 1951 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης και έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και πραγματοποίησε άσκηση ενώπιον του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας (Conseil d’ État). Ακόμη, έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών σωματείων, έχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλιοκρισίες και μελέτες νομικού περιεχομένου και έχει συμμετάσχει σε νομικά συνέδρια και σεμινάρια. Ομιλεί γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Κατά τα 38 έτη της θητείας του στο ΣτΕ, διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 2015 έως το 2018. Το ίδιο χρονικό διάστημα ανέλαβε διαδοχικά πρόεδρος του ΣΤ΄ Τμήματος (2015 – 2017) και του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ (2017 – 2018).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις