Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΟΑΕΔ πρόγραμμα απασχόλησης 1.459 ανέργων: Μέχρι αύριο η προθεσμία

ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για την απασχόληση 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για την απασχόληση σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οι άνεργοι νέοι καλούνται να έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:00.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ

To Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται  από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρίθηκε απαραίτητο στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση  14,40 ευρώ την ημέρα. Αυτό το ποσό αφορά κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 25 μέρες ανά μήνα. Η επιχορήγηση θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψης του ανέργου. Ενώ θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (με καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδο), στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.

Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων γίνεται ηλεκτρονικά. Πώς; Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η εξής: http://www.ependyseis.gr/mis. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ. Οι λεπτομέρειες περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΕΣΠΑ, http://www.espa.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις