Ελλάδα

Οδηγίες SOS για την υγεία σας λόγω της σκόνης

Σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Επιπλέον, άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου, ενώ επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.

Μάλιστα, σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το φοιτητικό κίνημα δε φοβάται, δεν τρομοκρατείται από κανένα τσεκούρι» λέει τραυματίας από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου
«Θα διεξαχθεί ανοιχτός μαζικός τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω» λένε οι φοιτητές που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στου Ζωγράφου
Ζωγράφου: «Το φοιτητικό κίνημα δε φοβάται, δεν τρομοκρατείται από κανένα τσεκούρι» λέει τραυματίας από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη
Βίντεο ντοκουμέντο η «πρόβα τζενεράλε» του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε το σπίτι πρώην συντρόφου του στη Γλυφάδα
Πέντε μέρες πριν βάλει τη φωτιά ο επικελευστής φαίνεται σε βίντεο να μπαίνει στην πολυκατοικία και να κατεβαίνει στο υπόγειο, τσεκάρει τις κάμερες και 4 μέρες μετά κάνει την «πρόβα τζενεράλε»
Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο η «πρόβα τζενεράλε» του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε το σπίτι πρώην συντρόφου του