Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΟΓΑ Πρόγραμμα ΛΑΕ: Πότε λήγει η προθεσμία

ΟΓΑ Πρόγραμμα ΛΑΕ: Πότε λήγει η προθεσμία

Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ. Δείτε τι ισχύει.

Δαπάνη 14 εκατομμυρίων ευρώ σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες, ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες – δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ από 7/7 έως 25/7.  Για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού η επιδότηση του ΟΓΑ φτάνει έως τα 23 ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα, ενώ ειδικά για το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα φτάνει στα 35 ευρώ, επειδή ο Οργανισμός καλύπτει το άθροισμα συμμετοχής ΛΑΕ και δικαιούχων.

Διάρκεια και ποσό

Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι ΕΦΚΑ αγροτών (ΟΓΑ) μπορούν να κάνουν 6ήμερες διακοπές με μέγιστη συμμετοχή ανά ημέρα 15 ευρώ, η οποία για το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιορίζεται σε μόλις 3 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς θα έχουν δωρεάν διαμονή και θα πληρώσουν μόνο το πρωινό τους, εφόσον αυτό παρέχεται. Μάλιστα, για πρώτη χρονιά φέτος, τα εκδρομικά πακέτα είναι 4ήμερα (3 διανυκτερεύσεις).

Επισήμανση!

Τέλος, επισημαίνεται ότι συμμετέχουν άνευ κλήρωσης όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα τετραπληγίας – παραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε