Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οι «Αδιάφθοροι» τσάκωσαν 61χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο που προμήθευε χασίς και αλκοόλ κρατούμενους

Οι «Αδιάφθοροι» τσάκωσαν 61χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο που προμήθευε χασίς και αλκοόλ κρατούμενους

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, γνωστοί και ως «Αδιάφθοροι», προχώρησε στη σύλληψη ενός 61χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου καθώς κατηγορείται για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Ο συλληφθείς πλησίασε κρατούμενο και του είπε ότι μπορεί να του προμηθεύσει μέσα στις φυλακές χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικού ποσού.

Ο 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος υπηρετεί σε φυλακές της Κεντρικής Ελλάδας και το περιστατικό κατήγγειλε ο κρατούμενος, στον όποιο και έγινε η πρόταση. Ο κρατούμενος, σε συνεννόηση με τις Αρχές, ζήτησε από τον σωφρονιστικό υπάλληλο να του βρει κινητό τηλέφωνο, έναντι 1.000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά είχε απαιτήσει ο 61χρονος. Αμέσως μετά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον κρατούμενο.

Σημειώνεται, ότι η σύλληψη του κατηγορούμενου πραγματοποιήθηκε την ώρα που παραλάμβανε, στο τοπικό ΚΤΕΛ, προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας.

Ο 61χρονος οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις